sâmbătă, septembrie 23, 2023
AcasăAgenda ZileiMotivarea clasării dosarului 10 august: Judecătoarea care l-a protejat pe Dragnea dă...

Motivarea clasării dosarului 10 august: Judecătoarea care l-a protejat pe Dragnea dă vina pe fostul procuror șef al DIICOT, Giorgiana Hosu

Judecătoarea Daria Miheț, cunoscută pentru faptul că l-a protejat pe Liviu Dragnea dă vina pe fostul procuror-șef al DIICOT, Giorgiana Hosu, că nu a transmis instanței analiza argumentelor persoanelor vătămate care cereau redeschiderea cauzei, potrivit motivării. 

„Judecătorul de cameră preliminară din cadrul Tribunalului observă că, deși procurorul ierarhic superior a infirmat parțial ordonanța de clasare, în procedura internă, ca urmare a plângerii formulate de persoanele vătămate/ interesate, potrivit art 339 Cod de Procedură penală, totuși, în ordonanța de redeschidere a urmăririi penale, nu se analizeaza criticile învederate de părți cu privire la fondul acuzațiilor. În atare situație, nici judecătorul de cameră preliminară nu poate analiza, în acest cadru procesual, argumentele persoanelor vătămate”, se arată în motivare.

instanței analiza argumentelor persoanelor vătămate care cereau redeschiderea cauzei

Un alt motiv de respindere a cererii de redeschiderii a dosarului a fost faptul că fostul procuror șef, Giorgiana Hosu, ar fi susținut că procurorul Doru Stoica nu și-a motivat clasarea, însă nu a argumentat această susținere.

„Cât despre lipsa de motivare a ordonanței de clasare, judecătorul de cameră preliminară constată că procurorul ierarhic superior nu argumentează această susținere, ci se rezumă doar a invoca principii directoare care se desprind din jurisprudența Curții Europene a Drepturilor Omului privind obligația motivării actelor procedurale, fără legătură cu ordonanța informată. În opoziție cu această susținere, judecătorul de cameră preliminară constată că procurorul a respectat obligația de motivare a ordonanței de clasare și a elaborat actul procedural prin indicarea atât a împrejuărărilor de fapt cât și a temeiurilor de drept”, se mai arată în motivarea judecătoarei de cameră preliminară de la Tribunalul București.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate