sâmbătă, iulie 13, 2024
AcasăAgenda ZileiNegocieri PNRR: Premierul Florin Cîțu se va întâlni miercuri, la Bruxelles, cu...

Negocieri PNRR: Premierul Florin Cîțu se va întâlni miercuri, la Bruxelles, cu vicepreședinții Comisiei Europene Margrethe Vestager și Valdis Dombrovskis

Premierul Florin Cîțu, aflat în vizită de lucru la Bruxelles, va avea miercuri la sediul Comisiei Europene întâlniri cu Adina Vălean, comisar european pentru transporturi, Margrethe Vestager și Valdis Dombrovskis, vicepreședinți executivi ai Comisiei Europene.

Premierul, însoțit de mai mulți miniștri, se află la Bruxelles pentru a negocia Planul Național de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), pe care autoritățile române au anunțat că îl vor depune la finalul acestei luni, cu o lună întârziere față de termenul stabilit inițial.

Marți seara, premierul a avut o cină de lucru cu Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene.

”Cină de lucru cu Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene. Negocieri pentru Programul Național de Redresare și Reziliență, 29 miliarde de euro pentru România” – a anunțat premierul Cîțu, marți seara, pe pagina sa de Facebook.

”Am avut o întâlnire foarte constructivă cu președintele Comisiei Europene, pentru negocierile privind PNRR, așa cum confirmă și Ursula von der Leyen. Facem progrese în reformele propuse. Romania are un plan ambițios de creștere economică sustenabilă, în urma pandemiei. Negocierile și întâlnirile continuă și mâine. Vă țin la curent”. – scrisese el, anterior, pe pagina de Facebook.

Agenda vizitei include şi întrevederi cu reprezentanţi ai grupurilor politice din cadrul Parlamentului European: liderul Grupului PPE, Manfred Weber, secretarul general al PPE, Antonio López-Istúriz White, liderul Grupului RENEW, Dacian Cioloş, şi liderul Grupului S&D, Iratxe García Pérez.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate