miercuri, aprilie 17, 2024
AcasăAdministrație publicăNegoiță îngroapă un parc din București cu pământ dintr-o parcare subterană

Negoiță îngroapă un parc din București cu pământ dintr-o parcare subterană

Primarul Robert Negoiță îngroapă un parc din București cu pământ dintr-o parcare subterană, acuză deputatul Nicușor Dan, care atrage atenția asupra dezastrului ecologic. 

„Este incalificabil faptul că Primarul Robert Negoiță a dispus ca pământul care se scoate de la șantierul din zona Bd. Decebal, unde se construiește o parcare subterană, să fie transportat și depozitat în Parcul Pantelimon, peste spațiul verde, arbori și mobilierul din parc. În urbanismul ultimilor 30 ani, parcurile au căpătat un statut de “Cenușăreasă”, dacă vrei să depozitezi ceva, le duci în parc, dacă vrei să construiești o parcare, iei un spațiu din parc, dacă vrei să retrocedezi un teren, retrocedezi o bucată din parc etc. Lucrul acesta trebuie să se schimbe, nu ne mai permitem să ne batem joc de spațiile verzi și implicit de sănătatea noastră și a copiilor noștri”, a declarat deputatul Nicușor Dan.

De asemenea, cu câteva zile înainte, primăria Sectorul 3 anunța că întreg Parcul Pantelimon se află într-un amplu proces de modernizare şi amenajare, după ce consilierul municipal USR Octavian Berceanu a atras atenţia asupra faptului că mai multe camioane aparţinând unei companii a primăriei au descărcat pământ amestecat cu moloz în parcul respectiv. 

„Întreg Parcul Pantelimon din sectorul 3 se află într-un amplu proces de modernizare şi amenajare. Astfel: se desfăşoară lucrări de reorganizare şi reconfigurare a zonelor, în vederea extinderii spaţiilor verzi, a amenajării de piste pentru biciclete, a unui spaţiu destinat picnicului şi grătarelor, precum şi o zonă pentru săniuş/ derdeluş. Este prevăzută şi amenajarea unei zone pentru tiroliană şi a unui skatepark. Vor fi modernizate locurile de joacă şi spaţiile destinate animalelor de companie. Pentru organizarea zonelor amintite se face sistematizarea pe verticală şi pe orizontală a reliefului şi amplasamentului, în vederea dinamizării şi creării unui relief adecvat”, scriau reprezentanții primăriei.

Se amenajează un complex acvatic ultramodern, dotat cu facilităţi pentru petrecerea timpului liber în sezonul estival, dar şi în cel de iarnă. Date fiind aceste lucrări, în întreg Parcul Pantelimon există organizare de şantier, iar anumite zone au fost dezafectate pentru reamenajare

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate