vineri, decembrie 1, 2023
AcasăAgenda ZileiNesimțirea partidelor. Cum începe criza politică în România

Nesimțirea partidelor. Cum începe criza politică în România

Nesimțirea partidelor din România nu ține de dorința de a face bine poporului, ci de cât de bine vor ieși ei la alegeri sau înainte, cu votul celor pe care au reușit să-i prostească. 

Iar aici nu vorbim numai de PSD, ALDE sau Pro România, ci și de USR, PNL sau PLUS, pentru că fiecare partid are o agenda a sa fi o urmează indiferent de cadavrele pe care calcă.

Spre exemplu, candidatul Alianţei USR PLUS la alegerile prezidenţiale, Dan Barna,  o ține langa cu alegerile anticipate. 

„Îi voi solicita să ne prezinte calendarul pentru a ajunge la acele alegeri anticipate de care e fundamental nevoie, pentru că acum nu are sens să discutăm despre cum să încropim un guvern minoritar, care de fapt să rămână în arbitrajul PSD. Acum, trebuie să mergem cât mai degrabă spre alegeri anticipate, spre întoarcerea la cetăţeni, pentru că prin votul cetăţenilor putem avea în Parlament o majoritate pe care să ne putem baza ca să construim acele reforme. Alianţa USR PLUS spune foarte clar: vom intra la guvernare imediat ce avem un parlament legitim, un parlament votat de cetăţeni, un parlament care să facă reforme acum, şi nu peste cinci ani sau zece ani”, a spus Barna.

La consultările de la Cotroceni vor fi discutate şi alte teme, cum ar fi alegerea primarilor în două tururi, recursul compensatoriu sau nominalizarea comisarului european.

„Azi, în dezbaterile cu preşedintele Iohannis vom discuta şi despre nişte condiţii pentru susţinerea oricărui tip guvern: trecerea prin Parlament a legii privind alegerea primarilor în două tururi înaintea oricărei învestituri a oricărui tip de guvern; recursul compensatoriu – să renunţăm la ideea că infractorii sunt principala preocupare a statului român, ei ar trebui să fie ultima preocupare a statului român, trebuie să răspundă pentru faptele lor; nominalizarea comisarului european – solicităm o dezbatere şi o consultare la nivelul Parlamentului despre comisarul european, pentru că Guvernul PSD şi Dăncilă ne-au făcut destul de râs”, a spus candidatul Alianţei USR PLUS. 

Nesimțirea partidelor: PSD pentru că… atâta pot

La cealaltă extremă se află parlamentarii PSD care au anunțat că nu vor da votul de învestitură pentru noul guvern, decizia fiind luată în unanimitate în cadrul şedinţei care a avut loc ieri.

„PSD nu va gira un Executiv al concedierilor masive, al tăierilor de pensii şi de salarii, al scăderii nivelului de trai al românilor! Este responsabilitatea partidelor care au iniţiat şi au votat moţiunea de cenzură să îşi asigure majoritatea necesară pentru a susţine un nou Guvern. PNL-ul şi aliaţii săi trebuie să demonstreze românilor că ştiu să şi construiască, nu doar să distrugă”, spun oficialii PSD. 

După ce au zbierat cu Dăncilă în frunte că le pasă de români, acum și-au dat arama pe față. Vor să saboteze noul guvern doar pentru a ieși ei mai bine. Problema este că nimeni nu mai crede ce spune PSD, poate câțiva inculți de pe la țară și câțiva de pe la orașe care sunt deja îndoctrinați.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai accesate