sâmbătă, februarie 24, 2024
AcasăAgenda ZileiNeurmăritul penal Tăriceanu îl critică pe Iohannis că are „zero realizări”

Neurmăritul penal Tăriceanu îl critică pe Iohannis că are „zero realizări”

Șeful statului, Klaus Iohannis, nu ar fi vorbit în discursul de intrare în cursa electorală pentru un nou mandat despre bilanţul ultimilor 5 ani pentru că ar avea zero realizări, susține liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, candidat la alegerile prezidenţiale. 

Ce-i drept, realizările președintelui Iohannis nu se ridică la înalțimea celor făcute de Tăriceanu, care reușește de aproape un an să evite urmărirea penală în dosarul Microsoft, în care este acuzat că a luat mită sute de mii de euro, nici nu intră în față la „permise” în timp ce plebea se înghesuie să prindă un număr cât mai în față.  

Mai mult, partidul care-l susține pe Iohannis a obținut cel mai bun scor la europarlamentare, în timp ce al lui Tăriceanu nici măcar nu a trecut de pragul electoral. 

„Am urmărit discursul de ieri al domnului Klaus Iohannis la Consiliul Naţional al PNL, for care de doi ani încoace nu se mai întruneşte decât pentru preşedinte. Echidistanţă şi neutralitate, ce să zic. Nu am ce comenta despre ce a spus domnul presedinte, poate pentru că nu a spus mai nimic. Aş comenta mai degrabă ce nu ne-a spus. Nu am văzut la această lansare în cursa electorală nici umbră de bilanţ. Nimic despre realizări în cinci ani de mandat. Preşedintele la final de mandat s-a străduit să ne vorbească despre ceea ce va face, pentru că nu ne-a putut vorbi nimic despre ce a făcut”, a scris Tăriceanu pe Facebook. 

În opinia sa, Iohannis a adoptat strategia fostului preşedinte Traian Băsescu. 

„O observaţie totuşi aş face: pentru că are zero realizări în cinci ani, domnul preşedinte a trecut la strategia gloriosului predecesor Băsescu. După un mandat de primar în care nu a făcut nimic, ne amintim cum acesta a venit cu mesajul ‘daţi-mi şi consiliul general ca să pot face treabă’. Vreo trei ani mai târziu, ca preşedinte, cerea românilor să-i dea şi un Guvern condus de PD ca să poată face treaba. Azi, simţim pe pielea noastră unde ne-a dus experimentul ‘Băsescu’. După cinci ani, tot cu asta vine şi domnul Iohannis în faţa românilor: ‘Războiul va fi câştigat atunci când România va fi condusă de o echipă care crede în democraţie pro-europeană – nu doar cu preşedinte, dar şi cu Guvern şi majoritate parlamentară (…) Voi construi o nouă majoritate, în urma votului dat de oameni, la alegerile parlamentare, fie că vor fi la termen sau anticipate’. Daţi-mi, daţi-mi, daţi-mi!!… Domnule Iohannis, ai primit mai mult decât ai meritat vreodată. Când veţi începe să daţi ceva poporului care v-a ales? Pentru că timpul e scurt!”, a adăugat Tăriceanu. 

Între discursurile citite Iohannis şi textele postate pe site-ul Preşedinţiei nu ar exista nicio diferenţă, mai spune Tăriceanu. 

„P.S. O notă de final uşor maliţioasă, dar cu anume semnificaţii: îmi spuneau colegii, în mod repetat, că între discursurile (întotdeauna) citite de domnul Iohannis şi textele postate pe site-ul Preşedinţiei câteva minute mai târziu nu există nici cea mai mică diferenţă. Avem un preşedinte care chiar nu se poate abate o virgulă de la ce îi scriu alţii?”, a încheiat Tăriceanu. 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate