duminică, mai 22, 2022
AcasăAgenda ZileiNicușor Dan se vrea candidatul unic al Opoziției contra Gabrielei Firea

Nicușor Dan se vrea candidatul unic al Opoziției contra Gabrielei Firea

Nicușor Dan se vrea candidatul unic al Opoziției contra Gabrielei Firea pentru funcția de primar al Capitalei, și a și făcut public un sondaj în acest sens în care se arată că el se bucură de cea mai mare încredere. 

„Sondajul prezentat astăzi arată dorința majorității bucureștenilor, 61%, pentru un candidat unic al Opoziției. Sondajul arată intenția de vot ridicată pentru Gabriela Firea, 35%. Votanții partidelor de opoziție mă consideră cel mai potrivit candidat al Opoziției, 39%, la mare distanță de ceilalți candidați. Arată că sunt candidatul care se bucură de favorabilitate certă în rândul tuturor votanților partidelor de Opoziție. Pentru ipoteza unui candidat doar al alianței USR PLUS, votanții opoziției mă preferă, 52%, în față candidatului PLUS, 29%”, a declarat Nicușor Dan pe pagina sa de Facebook.

Acesta îi invită pe liderii partidelor de Opoziție la începerea discuțiilor serioase pentru desemnarea candidatului unic la Primăria Capitalei.

„Prin negocieri politice, utilizând sondajele, unică modalitate științifică de a ține cont de aspirațiile tuturor bucureștenilor, trebuie să ajungem împreună la o echipă și un plan pentru București. Suntem oameni politici, iar bucureștenii așteaptă de la noi soluții clare și planuri care să le îmbunătațească viața din ziua unu a schimbării administrației Bucureștiului”, a mai scris Nicușor Dan.

Rezultatele sondajului:

  • 61% dintre bucureștenii care votează partidele de opoziție doresc că acestea să desemneze un candidat comun.
  • În ipoteza unui candidat comun al dreptei, bucureștenii se așteaptă ca acesta să câștige cu 54%. În ciuda administrației dezastruoase pe care a condus-o, Gabriela Firea este creditată în continuare cu 35%.
  • Votanții partidelor de opoziție mă consideră cel mai potrivit să fiu candidatul comun al opoziției – 39%, la mare distanță de ceilalți candidați. Este de remarcat că sunt candidatul care obține procente consistente dintre votanții tuturor partidelor de opoziție.
  • Pentru ipoteza în care partidele de opoziție candidează separat, șansele cele mai mari de a o învinge pe Gabriela Firea le am ca și candidat susținut de Alianța USR – PLUS: 32% față de 33% Gabriela Firea.
  • Pentru ipoteza în care Alianța USR-PLUS candidează cu Vlad Voiculescu, iar PNL cu Rareș Bogdan, Gabriela Firea câștigă cu 10% diferența: 35% față de 25% respectiv 24%.
  • Pentru ipoteza în care Alianța USR PLUS candidează separat, votanții partidelor de opoziție mă consideră candidatul cel mai potrivit al acesteia – 52% față de Vlad Voiculescu 29%.

Sondajul a fost realizat telefonic, în intervalul 3-10 ianuarie, pe un eșantion de 1024 persoane, de firma Verifield, și are o marja de eroare de 3,4%.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate