sâmbătă, iulie 13, 2024
AcasăAgenda ZileiNumărul de paturi din secțiile de terapie intensivă din Bucureşti a fost...

Numărul de paturi din secțiile de terapie intensivă din Bucureşti a fost suplimentat

Numărul de paturi din secțiile de terapie intensivă din Bucureşti a fost suplimentat, a declarat șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgentă, Raed Arafat.

„În privinţa paturilor pe secţiile de terapie intensivă, s-a lucrat intens împreună cu Ministerul Sănătăţii în acest sens. Pot să vă spun că la Bucureşti s-au suplimentat paturile, tirul de terapie intensivă care va fi alipit Spitalului ‘Sfântul Ioan’ a rămas doar stocatorul de oxigen să vină şi astăzi facem tot posibilul să vină în weekend, deci rezolvăm şi partea de transport. La ‘Malaxa’ s-a suplimentat cu cinci paturi care au primit autorizaţia”, a precizat Raed Arafat.

Anunțul a fost făcut după o şedinţă care a avut loc la sediul Ministerului Afacerilor Interne, pe tema paturilor de la ATI, la care au participat şi premierul Florin Cîţu, vicepremierul Dan Barna şi ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

De asemenea, Arafat a adăugat că la Spitalul „Matei Balş” de la 20 de paturi de terapie intensivă a crescut capacitatea la 40 de paturi prin detaşare de personal.

„Mai avem la Spitalul „Sfântul Pantelimon” capacitatea de a creşte la 40 de paturi cu oxigenare, cu posibilitate de upgradare a lor în cursul acestui weekend. Se lucrează şi în restul ţării, au fost videoconferinţe permanente între Ministerul Sănătăţii şi colegii din ţară pentru creşterea capacităţii. La momentul în care s-a făcut ultima analiză, acum 10 zile, erau 1.408 paturi. Acum acest mumăr creşte şi vom veni cu o actualizare după ce ştim că au fost operaţionalizate”, a afirmat acesta.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate