marți, iulie 16, 2024
AcasăAgenda ZileiPNRR va fi pus în dezbatere publică după ce a fost discutat

PNRR va fi pus în dezbatere publică după ce a fost discutat

PNRR va fi pus în dezbatere publică după ce a fost discutat de către membrii Guvernului, a declarat prim-ministrul Florin Cîţu.

Potrivit premierului, după bugetul de stat, PNRR a fost al doilea test al coaliţiei guvernamentale, care arată foarte clar că aceasta este unită, puternică şi pusă pe treabă pentru următorii ani de zile.

„Având în vedere că PNRR trebuie implementat până în 2026, se pare că trebuie să fim aici şi după 2024, ca să ne asigurăm că este implementat. Astăzi intrăm în dezbatere publică. Toată lumea va vedea programul. Săptămâna viitoare, printr-un memorandum, vom adopta mandatul prin care va fi negociat acest program”, a arătat Cîţu.

Potrivit lui, avem astăzi, pentru dezbatere publică, un Plan Naţional de Redresare şi Rezilienţă care reprezintă priorităţile României astăzi.

„Alocăm resurse importante pentru infrastructură rutieră şi feroviară, dar şi autostrăzi. Bineînţeles, reţeaua de gaze. Vrem să construim spitale noi, spunem foarte clar în acest program. Şi, bineînţeles, şi măsuri sociale. Deci, acordăm importanţă tuturor priorităţilor. O reformă de care România avea nevoie”, a precizat Florin Cîţu.

Întrebat dacă planul va fi dezbătut în plenul reunit al celor două Camere, Cîţu a declarat că va avea loc o prezentare în Parlament, dar că aprobarea are loc la nivelul Guvernului.

„Planul a fost prezentat în Parlamentul României, în comisii, şi va fi prezentat, înţeleg de la domnul ministru, din nou, în Parlamentul României, deci este prezentat şi în Parlamentul României. Dar aprobarea, dezbaterea se face în Guvernul României”, a spus Cîţu.

Întrebat cum vede comunicarea cu reprezentanţii PSD în vederea implementării Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, în condiţiile în care liderii social democraţi au anunţat intenţia depunerii unei moţiuni de cenzură, Cîţu a replicat că Guvernul va ignora astfel de demersuri.

„Eu îmi aduc aminte că anul trecut am făcut parte dintr-un guvern care a guvernat România într-o perioadă dificilă, cu un parlament majoritar condus de PSD care încerca să ne oprească în fiecare zi şi am reuşit să facem faţă şi am reuşit să guvernăm România bine anul trecut. Anul acesta o să-i ignorăm”, a spus Cîţu.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate