vineri, martie 29, 2024
AcasăAdministrație publicăO decizie de ultimă oră a premierului Cîțu dovedește că el este...

O decizie de ultimă oră a premierului Cîțu dovedește că el este unul dintre principalii vinovați pentru incendiul și morții din Constanța

O decizie luată de premierul Florin Cîțu imediat după incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța demonstrează, indirect, că el este unul dintre cei vinovați de moartea celor 7 pacienți care au ars de vii sau au murit asfixiați în spitalul constănțean.

Astfel, premierul Cîțu a anunțat, vineri după amiază, că l-a demis pe președintele Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate (ANMCS), Vlad Berbecar, pentru că nu a verificat starea spitalului din Constanța.

”Am semnat ordinul prin care l-am demis pe presedintele ANMCS, care de cand a intrat in functie nu a mai facut nicio evaluare si era în atributiile domniei sale sa faca evaluari si in ceea ce priveste acreditarile spitalelor din Romania. Mai ales ca la acest spital din Constanta avem mai multe nereguli, pe care le-am descoperit in acest moment”, a afirmat premierul, la Palatul Victoria.

Vlad Berbecar însă, a dezvăluit pe pagina sa de Facebook, că activitatea de evaluare a spitalelor a fost interzisă chiar de premierul Florin Cîțu, printr-o Ordonanță de Urgență dată cu o lună înainte ca Berbecar să fie numit în fruntea ANMCS.

”Poate Florin Citu nu stie, dar in cadrul intregului proces de evaluare si acreditare a unitatilor sanitare cu paturi sunt suspendate vizitele de evaluare pe durata starii de alerta, potrivit Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 28 din aprilie 2021, adoptata de acelasi premier. Practic, Florin Cîțu a suspendat vizitele de evaluare din spitale in 15 aprilie 2021, cu o luna de zile inainte ca eu sa fiu numit in functie”.

Fragment din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 28 din 15 aprilie 2021

În aceste condiții, dacă Florin Cîțu susține că unul dintre cei vinovați pentru incendiul de la Constanța este șeful ANMCS, Vlad Berbecar, pentru că nu a făcut vizite de evaluare la acest spital, iar acesta din urmă fusese împiedicat tocmai de Florin Cîțu, prin OUG, să facă astfel de vizite și evaluări, atunci este clar că Florin Cîțu, și nu Berbecar, este, după propria logică, principalul vinovat pentru morții de la spitalul constănțean.

Culmea cinismului, Florin Cîțu s-a folosit de morții de la Constanța pentru a-l demite pe ultimul dintre oamenii propuși de USR PLUS într-o agenție guvernamentală.

”Premierul Florin Cîțu avea nevoie de un nou țap ispășitor pentru incendiul de la Spitalul din Constanța și eram ultimul om propus de USR PLUS într-o instituție publică din subordinea Guvernului” – a mai spus Vlad Berbecar.

Iată dezvăluirea lui Vlad Berbecar, șeful demis al ANMCS:

About The Author

Dan Badea
Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate