duminică, martie 3, 2024
AcasăAdministrație publicăObligativitatea vaccinării, luată din nou în discuție

Obligativitatea vaccinării, luată din nou în discuție

Obligativitatea vaccinării copiilor este din nou luată în discuții după ce tot mai mulți copiii mici mor de „bolile copilăriei”. Astfel că, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, spune că dacă se scoate din lege sintagma legată de „obligativitate”, atunci nu se mai rezolvă nimic. 

„Există încă discuţii legate de obligativitate. Ne-am spus în nenumărate rânduri părerea: dacă sintagma obligativitate este scoasă din lege, nu am rezolvat nimic. Noi suntem pentru obligativitatea informării. Aşa este legislaţia şi într-o parte din ţările civilizate din UE, dar există şi ţări în care a fost introdusă vaccinarea obligatorie. Deocamdată, noi susţinem obligativitatea informării. În Germania s-a pus problema unei amenzi de 2.500 de euro pentru părinţii care refuză vaccinarea. În România, aşteptăm finalizarea acestor discuţii privind obligativitatea informării sau obligativitatea vaccinării şi aprobarea Legii vaccinării”, a declarat Sorina Pintea. 

Aceasta crede că, mediatorii sanitari şi asistenţii comunitari au un rol important în ceea ce priveşte creşterea ratei de vaccinare. 

„Nu trebuie să vină cineva să te tragă de mână în permanenţă. Dacă fiecare ar face ceea ce trebuie, nu am ajunge aici. În aceste zile, la Cluj, are loc în cadrul Preşedinţiei workshopul pentru vaccinare. România propune înfiinţarea unui registru european de vaccinare, tocmai pentru a putea rezolva într-un fel problemele acestea ale migraţiei”, a mai spus ministrul. 

Cu toate acestea, direcţiile de sănătate publică nu pot să facă mare lucru dacă nu sunt ajutate de medicii de familie şi asistenţii comunitari. 

„Cei din DSP, dacă nu sunt ajutaţi de medicina de familie, de asistenţa comunitară, nu pot să facă mare lucru. MS creează cadrul legal, DSP asigură vaccinul necesar. Până la urmă, inspectorii nu pot să meargă să vaccineze pe teren”, a mai declarat Sorina Pintea. 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate