marți, august 9, 2022
AcasăAgenda ZileiOfff! Orban este întristat de decizia DIICOT în dosarul „10 august”

Offf! Orban este întristat de decizia DIICOT în dosarul „10 august”

Premierul Ludovic Orban se declară întristat de decizia procurorilor DIICOT în dosarul „10 august” şi nu o înţelege, afirmând că orice vinovat trebuie pedepsit şi că acest lucru trebuie realizat de justiţia din România.

„Este o decizie care m-a întristat, o decizie pe care nu o înţeleg, o decizie care este contrară a ceea ce au păţit toţi protestatarii din Piaţa Victoriei şi contrară a tot ceea ce au văzut la televizor oamenii. Cred că există posibilităţi de a schimba lucrurile. În ceea ce mă priveşte pe mine, consider că orice vinovat trebuie pedepsit şi că acest lucru trebuie realizat de justiţia din România. Pe de altă parte, nu îmi cereţi să dau ordine procurorilor şi nu îmi cereţi să fac ceea ce au făcut alţii şi anume să intre cu bocancii în activitatea justiţiei, pentru că nu o să o fac!”, a afirmat Orban la sediul MAI, întrebat despre decizia dată de procurorii DIICOT în dosarul „10 august”.

Orban a rămas întristat de DIICOT

Potrivit lui, decizia de preluare a dosarului de către DIICOT s-a luat în perioada în care ministru era Tudorel Toader şi şeful DIICOT-ului era Bănilă.

„Ce s-a întâmplat în perioada respectivă, de ce s-a ajuns la acest rezultat? Nu pot să vă dau răspunsul la această întrebare. În ceea ce ne priveşte pe noi, noi am desecretizat dosarul, am pus la dispoziţia procurorilor toate înregistrările de pe reţea, prin decizia ministrului de Interne. De asemenea, am oferit tot concursul organelor de cercetare penală pentru aflarea adevărului şi ne menţinem această atitudine”, a spus Ludovic Orban.

DIICOT a anunţat acum doua zile că a dispus clasarea dosarului privind protestul din 10 august 2018, atât partea în care au fost cercetaţi şefii Jandarmeriei, cât şi sesizarea privind o tentativă de lovitură de stat. 

Printre motivările pe care DIICOT le-a luat în acest dosar constau și cele legate de protestatarii pașnici, care ăn viziunea anchetatorilor nu era chiar așa pașnici, iar victimele colaterale nu erau inocente. 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate