sâmbătă, iunie 25, 2022
AcasăAdministrație publicăOpoziția se aliază pentru alegerea primarilor în două tururi

Opoziția se aliază pentru alegerea primarilor în două tururi

Alegerea primarilor în două tururi este agreată de toate partidele din Opoziție, a declarat preşedintele PMP, Eugen Tomac, care a afirmat că proiectul de lege în acest sens va fi votat în Parlament şi de PNL, USR şi ALDE.

Tomac s-a întâlnit, în cursul acestei săptămâni, cu preşedintele PNL, Ludovic Orban, care i-a transmis că susţine acest demers.

„M-am întâlnit săptămâna aceasta cu domnul preşedinte Ludovic Orban şi mă bucur că PNL susţine demersul nostru, de altfel şi ei au un proiect, de a reveni la alegerea primarului în două tururi. PMP i-a mandat pe Petru Movilă şi Marius Paşcan să prezinte un memorandum prin care invităm partidele parlamentare din opoziţie să îl susţină şi, în cel mai scurt timp, să dăm un vot final pe acest proiect care este în Parlament. Mă bucur că PNL rămâne pe această linie şi colegii din USR mi-au confirmat că vor susţine proiectul, implicit cei din ALDE”, a afirmat Eugen Tomac.

Liderul PMP spune și că există premise ca în perioada următoare să se revină la alegerea primarului în două tururi.

„Este pentru prima dată când se întrunesc condiţiile pentru ca legea pentru alegerea primarului să fie modificată. Noi am strâns un milion de semnături pentru acest obiectiv. Luptăm de patru ani, credem că a fost o eroare politică introducerea alegerii primarului într-un singur tur şi vrem să nu irosim această oportunitate uriaşă pe care o avem acum, să scoatem PSD din administraţia publică locală. Până la urmă, peste tot în ţară, este bine ca cetăţenii să aibă această opţiune, în turul doi să aleagă între cei mai buni, aşa cum vor face şi la alegerile prezidenţiale”, a declarat Eugen Tomac.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate