miercuri, iunie 19, 2024
AcasăAgenda ZileiOrban: Chiar și cu decizia CCR, nu înseamnă că nu se mai...

Orban: Chiar și cu decizia CCR, nu înseamnă că nu se mai dau amenzi

Chiar dacă decizia CCR face o mare injustiție pentru românii care au respectat regulile, asta nu înseamnă că nu se mai dau amenzi, ci se va reveni la limitele anterioare. 

Asta înseamnă, că valoarea amenzilor va putea varia între 1000 și 5000 de lei. 

„Noi am mărit amenzile pentru a creşte gradul de conformare la reguli. Faptul că s-a luat această decizie a Curţii Constituţionale – sigur, trebuie să aşteptăm motivarea – nu înseamnă că nu se mai dau amenzi, numai că se dau amenzile la nivelul anterior ordonanţei de urgenţă. Dacă a fost declarat neconstituţional un articol al unei ordonanţe de urgenţă care a modificat o ordonanţă de urgenţă anterioară, declararea ca neconstituţional a articolului respectiv poate să fie interpretată ca o revenire la vechile amenzi”, a declarat Ludovic Orban.

Premierului i se pare o decizie anticonstituţională, împotriva ordinii de drept, dată în favoarea celor care, minoritate evidentă fiind, care nu au respectat regulile, câteva zeci de mii de români, şi dată în dispreţul milioanelor de români care au respectat regulile, s-au comportat responsabil şi au contribuit la menţinerea în nişte limite rezonabile a răspândirii coronavirusului.

Premierul a precizat că Guvernul va face o analiză a situaţiei plăţii amenzilor şi în funcţie de aceasta va lua o decizie, fiind întrebat dacă, după motivarea deciziei CCR, se ia în considerare o amnistie fiscală sau un proiect de lege care să conducă la ştergerea acestor amenzi.

„Constituţia este clar adoptată prin referendum. Suntem din ce în ce mai hotărâţi să găsim soluţii pentru a schimba prevederile constituţionale şi legale care reglementează activitatea Curţii Constituţionale, pentru că este clar că trebuie schimbată dacă au dus la o asemenea componenţă a Curţii Constituţionale care să transforme Curtea Constituţională într-un inamic al Constituţiei şi într-un instrument de exploatare, de interpretare subiectivă a Constituţiei, de cele mai multe ori împotriva interesului general”, a mai afirmat şeful Executivului. 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate