marți, iunie 18, 2024
AcasăAdministrație publicăOrban: Guvernul va majora alocaţiile copiilor în mai multe etape

Orban: Guvernul va majora alocaţiile copiilor în mai multe etape

Guvernul va majora alocaţiile copiilor în mai multe etape, dar procentul şi ritmul de creştere în cazul acestora depind de prognoze, a declarat premierul Ludovic Orban.

„La ora actuală suntem în evaluarea posibilităţilor efective de a susţine o creştere a alocaţiilor. Ce pot să vă spun sigur este că vom creşte alocaţiile. Chiar ne-am gândit la un mecanism de creştere a alocaţiilor care să permită o creştere în mai multe etape, dar procentul efectiv de creştere a alocaţiilor şi ritmul de creştere a alocaţiilor depind de prognozele pe care le vom face”, a spus Orban.

Legat de majorarea pensiilor, el a arătat că se continuă analizele.

„Trebuie să se finalizeze raportul pe primul semestru privind starea economiei şi starea bugetului. De asemenea, să finalizăm prognozele referitoare la evoluţia economiei româneşti în următorii ani pentru că în funcţie de asta vom lua decizia şi aici pot să vă spun sigur că vom creşte pensiile, dar vom creşte pensiile astfel încât să avem garanţia că economia va putea suporta această creştere a pensiilor”, a afirmat Orban.

Guvernul va majora alocaţiile etapizat

Potrivit șefului Executivului, Guvernul analizează coordonat creşterea pensiilor şi a alocaţiilor.

„Ambele măsuri generează cheltuieli suplimentare. Analizăm măsurile coordonat pentru că ele generează cheltuieli şi trebuie să ţinem cont atunci când luăm o măsură şi de cealaltă măsură”, a mai spus Orban.

Dacă vorbim despre cele 80 de miliarde de euro pe care Comisia Europeană le-a promis României, acești bani nu vor ajunge în buget la capitolul cheltuieli, ci la investiții, fie în cele de infrastructură, fie în sănătate sau educație, așa cum spuneau zilele trecute, politicienii liberali.

Mai mult, pentru a se majora alcațiile sau pensiile, experții fiscali consideră că, pentru a echilibra balanța, Guvernul, fie va trebui să taie de la cheltuieli, fie va trebui să taie investițiile sau să majoreze anumite impozite, ceea ce ar duce la o povară fiscală foarte mare pentru mediul privat.

 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate