joi, august 18, 2022
AcasăAdministrație publicăOrdonanța Militară 12: Suceava iese de sub carantină

Ordonanța Militară 12: Suceava iese de sub carantină

Ordonanţa Militară 12 a fost publicată în Monitorul Oficial, prin aceasta Suceava și localitățile din vecinătatea orașului ieșind de sub carantină, a anunțat ministrul Internelor, Marcel Vela. 

Prezentăm integral textul Ordonanţei Militare nr. 12

„Având în vedere dispoziţiile art. 24 din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 1/1999 privind regimul stării de asediu şi regimul stării de urgenţă, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 453/2004, cu modificările şi completările ulterioare, şi ale art. 2 şi art. 3 alin. (3) din Decretul nr. 250/2020 privind prelungirea stării de urgenţă pe teritoriul României, ținând seama de evaluarea realizată de Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, aprobată prin Hotărârea nr. 23 din 13.05.2020, pentru punerea în aplicare a dispoziţiilor pct. 1 din anexa nr. 2 la Decretul nr. 240/2020, în temeiul art. 20 lit n) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 1/1999, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 453/2004, cu modificările şi completările ulterioare, ministrul afacerilor interne emite următoarea ordonanţă militară:

Art. 1 – (1) Se ridică măsura de carantinare în municipiul Suceava şi în zona limitrofă formată din următoarele opt comune: Adâncata, Salcea, Ipoteşti, Bosanci, Moara, Şcheia, Pătrăuţi şi Mitocu Dragomirnei.

(2) Măsura se aplică începând cu data publicării prezentei ordonanţe militare în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Art. 2 – (1) Prezenta ordonanţă militară se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

(2) Furnizorii de servicii media audiovizuale au obligaţia de a informa publicul, prin mesaje difuzate regulat, despre conţinutul prezentei ordonanţe militare”.

Pe data de 30 martie, prin Ordonanţa militară nr. 6, s-a decis carantinarea municipiului Suceava şi a unei zone limitrofe formată din opt comune, dar şi stabilirea unei zone de protecţie asupra unor unităţi administrativ-teritoriale din judeţul Suceava.

La acel moment erau confirmate în România 2.109 cazuri pozitive de COVID-19, dintre care 593 la Suceava. 

ordonanța militară 12

Ordonanța Militară 12, ultima din starea de urgență

Marcel Vela le-a mulţumit cetăţenilor că au respectat ordonanţele militare emise pe timpul stării de urgenţă, afirmând că într-o luptă venită prin surprindere, cu toţii am găsit puterea de a ne aduna şi de a fi responsabili.

Ordonanţele militare, toate mesajele care au venit către dumneavoastră, şi care nu au fost puţine, nu au făcut altceva decât să consolideze acest zid împotriva unui inamic invizibil şi extrem de agresiv. Ne-a făcut să realizăm că suntem mai puternici doar împreună. Cum nu există viitor fără prezent, aşa nu poate exista o naţiune puternică fără unitate. Şi acum, în această perioadă grea, am arătat mai mult ca niciodată că putem fi uniţi. Trebuie să tratăm fiecare zi cu responsabilitate, să ne gândim la sănătatea noastră şi la sănătatea celor apropiaţi sufletului nostru în fiecare clipă. Într-o luptă venită prin surprindere, cu toţii am găsit puterea de a ne aduna şi de a fi responsabili. Ştim exact ce avem de făcut acum, astăzi, să respectăm toate indicaţiile, începând cu distanţarea socială, până la acest simplu spălat pe mâini pentru 20 de secunde”, a declarat Marcel Vela.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate