vineri, aprilie 12, 2024
AcasăAgenda ZileiOrganizațiile Antidoping cer măsuri de sancțiune împotriva Rusiei

Organizațiile Antidoping cer măsuri de sancțiune împotriva Rusiei

Reprezentanţii Asociaţiei Organizaţiilor Naţionale Antidoping (NADO) cer Agenţiei Mondiale Antidoping (AMA) să aplice imediat măsuri de sancţiune împotriva Rusiei.

Se pare că echipa de specialişti trimisă la Moscova în decembrie nu a reuşit să intre în posesia datelor Laboratorului rus antidoping. Potrivit liderilor Asociaţiei Organizaţiilor Naţionale Antidoping, AMA nu trebuie să aştepte până la întâlnirea din 14 ianuarie a Comitetului de revizuire (CRC). 

„Importanţa acestei situaţii nu justifică acordarea a încă două săptămâni acordate Rusiei pentru a se conforma cerinţelor. Sprijinind sportul curat, WADA trebuie să ceară convocarea de îndată a CRC. După mai mult de trei ani de revizuiri, indecizii şi compromisuri, ca răspuns la cel mai grav scandal de dopaj din istoria sportului, a venit timpul să demonstrăm că niciun individ, nicio naţiune, nimeni nu este scutit de respectarea Codului mondial antidoping”,spun oficialii NADO. 

Agenţia Mondială Antidoping  a confirmat că Rusia a depăşit termenul fixat pentru data de 31 decembrie 2018, la miezul nopţii, pentru a da experţilor acces liber la datele laboratorului antidoping de la Moscova, condiţie necesară pentru ridicarea sancţiunilor aplicate acestei ţări. 

Comisia independentă a organizaţiei mondiale însărcinată cu conformitatea codului mondial antidoping se va reuni pe 14 şi 15 ianuarie, pentru a examina măsurile ce vor fi luate în continuare. „AMA/WADA confirmă azi (marţi) că, din 21 decembrie, nicio altă misiune nu a fost desfăşurată în Rusia”, a explicat agenţia, făcând referinţă la tentativa nereuşită de a recupera datele laboratorului antidoping de la Moscova, implicat în scandalul dopajului instituţionalizat din Rusia. 

Aceasta era una dintre cele două condiţii stipulate de AMA/WADA la data de 20 septembrie pentru ridicarea sancţiunilor faţă de agenţia rusă antidoping (RUSADA). 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate