marți, iulie 16, 2024
AcasăAgenda ZileiDosarul lui Liviu Dragnea, îngroșat de procurorii anticorupție

Dosarul lui Liviu Dragnea, îngroșat de procurorii anticorupție

Liviu Dragnea a fost informat de procurorii anticorupţie că azi se vor preda unele documente, expertiza care s-a încheiat, şi nu a fost citat pentru audieri, potrivit avocatului său Flavia Teodosiu. 

Din aceste motive, liderul social democraților nu va merge la DNA, prezenţa sa nefiind obligatorie, aici fiind vorba despre un act procedural, la care va merge un avocat.

„Domnul Dragnea nu merge mâine (azi – n.r.) la nicio audiere, nici nu a fost citat în sensul vreunei audieri. Procurorii DNA l-au informat şi l-au citat în sensul predării unor documente, atât. Este un act procedural, se predă expertiza care s-a încheiat şi atât. În acest scop, merge un avocat”, a declarat Flavia Teodosiu, citată de News.ro.

Avocatul lui Dragnea a mai afirmat că acesta nu a fost audiat niciodată în acest dosar întrucât nu a dorit până la această dată să dea vreo declaraţie.

„Sigur că atunci când i-au comunicat calitatea, l-au întrebat dacă doreşte să dea o declaraţie. Dânsul şi-a rezervat dreptul de a nu da declaraţie la acel moment şi deocamdată nu a dat nicio declaraţie”, a mai spus Teodosiu. 

Dosarul lui Liviu Dragnea continuă

Liviu Dragnea a fost pus sub acuzare în dosarul Tel Drum, în noiembrie 2017, pentru constituire a unui grup infracţional organizat, folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete şi abuz în serviciu cu obţinere de foloase pentru sine sau pentru altul. 

Pe atunci procurorii spuneau că, Liviu Dragnea, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, a iniţiat un grup infracţional organizat care acţionează şi în prezent şi din care au făcut şi fac parte funcţionari ai instituţiilor din administraţia publică şi persoane din mediul de afaceri. 

Prejudiciul în acest dosar este de 30 de milioane de lei prin abuz în serviciu şi de 20 de milioane de euro prin fraudarea fondurilor europene.

De asemenea, DNA anunţa că liderului PSD, Liviu Dragnea, i-a fost pus sechestru asigurător şi poprire pe toate bunurile, până la concurenţa sumei de peste 127,5 milioane de lei, în dosarul Tel Drum.

Astfel, în cazul liderului PSD procurorii DNA au dispus sechestru asigurător şi poprire asigurătorie până la concurenţa sumei de 127.547.366,34 de lei asupra tuturor bunurilor mobile şi imobile, acţiunilor şi părţilor sociale deţinute de acesta în cadrul persoanelor juridice de drept privat, asupra sumelor de bani din conturile bancare, precum şi asupra sumelor de bani datorate acestuia cu orice titlu, de către terţe persoane, inclusiv sumele datorate cu titlu de chirie. Liviu Dragnea a contestat această măsură la sfârşitul anului 2017, dar solicitarea i-a fost respinsă de instanţă.

Un an mai târziu, Instanţa Supremă au decis menţinerea sechestrului pe averea liderului PSD, Liviu Dragnea, în dosarul Tel Drum, fiind a doua oară când acesta a contestat măsurile asigurătorii, iar instanţa a respins cererea.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate