marți, noiembrie 28, 2023
AcasăAgenda ZileiPaleologu: Preşedintele ţării trebuie să fie ca o soacră pisăloagă

Paleologu: Preşedintele ţării trebuie să fie ca o soacră pisăloagă

Preşedintele ţării trebuie să fie ca o soacră pisăloagă care să-i bată la cap pe cei aleși de el pentru a face treabă, este de părere candidatul PMP la alegerile prezidenţiale, Theodor Paleologu.

„Preşedintele are foarte multă autoritate, dar nu are putere directă. El acţionează prin cei pare pe care îi numeşte. Îi pune pe alţii la treabă, dar nu e de ajuns. Trebuie să şi stai pe capul lor. Cu alte cuvinte, preşedintele trebuie să fie ca o soacră pisăloagă. Multe din lucrurile pe care vreau să le fac, nici educaţia, nici politica economică, nu le poate face preşedintele direct”, a declarat Theodor Paleologu.

Cu toate acestea, el spune că dacă va ajunge președinte va avea foarte mare băgare de seamă către partea diplomatică. 

„Cunosc bine Ministerul de Externe, voi fi extrem de grijuliu la numirile de ambasadori. Eu chiar ştiu pe cine să numesc ambasadori în ţările importante ale lumii. Şi nu mă voi mulţumi a-i numi, ci voi şi sta pe capul lor. Ca o soacră mă voi duce peste ei să văd cum îşi fac treaba. Apropro: n-am de gând să stau la hoteluri luxoase, când mă duc în vizite oficiale, ci la ambasadă, ca să văd cum îşi fac treaba, să stau de vorbă cu subordonaţii lor. Şi să văd dacă e vreun motiv să-i rechem dacă o iau razna, a spus Paleologu.

Mai mult, acesta spune că probele de la intrarea în Ministerul de Externe nu sunt relevante.

„Voi insista ca acest concurs să fie pe bune, nu un concurs simulacru, cum se întâmplă prea des în România, şi să fie relevant pentru cariera diplomatică. În plus, dacă rămâne Guvernul Orban, amical o să-i sugerez lui Ludovic Orban să numească alt ministru de Externe”, a mai spus candidatul PMP. 

Mai mult, acesta vrea să predea în continuare dacă va fi președinte, dar ăn timpul liber. 

„Am de gând să stau la mine acasă, nu am de gând să stau într-o vilă de protocol, am casa mea, vreau să predau în continuare, în timpul liber desigur. Aş sta de vorbă cu oamenii, nu m-aş închide în bula asta olimpiană. Sunt un om foarte conştient de riscurile pe care le reprezintă puterea. Uitaţi-vă, vă rog, la conferinţa mea despre patologiile puterii. Cred că majoritatea oamenilor în exerciţiul puterii pierd simţul realităţii”, a spus Paleologu.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai accesate