luni, iunie 17, 2024
AcasăAgenda ZileiPandemia cu virusul SARS-CoV-2 a arătat riscurile pentru lucrătorii din Sănătate

Pandemia cu virusul SARS-CoV-2 a arătat riscurile pentru lucrătorii din Sănătate

Pandemia cu virusul SARS-CoV-2 a dezvăluit provocările uriaşe şi riscurile pentru lucrătorii în Sănătate, a declarat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, cu prilejul Zilei Mondiale a Siguranţei Pacientului.

„Pandemia cu virusul SARS-CoV-2 a dezvăluit provocările uriaşe şi riscurile pentru lucrătorii în Sănătate. Mulţumesc, încă o dată, personalului medical pentru implicare şi munca depusă, în special în această perioadă. Urez sănătate celor 2.900 de colegi care au nevoie de asistenţă medicală, fiind infectaţi cu noul coronavirus. Gândul meu se îndreaptă şi către familiile celor care au pierdut lupta”, a transmis Nelu Tătaru.

Ca o condiţie prealabilă pentru asigurarea siguranţei pacienţilor, Ministerul Sănătăţii a luat măsurile necesare şi a demarat acţiuni urgente de investiţii pentru pregătirea unităţilor sanitare în vederea îngrijirii pacienţilor infectaţi cu coronavirus, dar şi pentru asigurarea siguranţei personalului medical.

„Ziua Mondială a Siguranţei Pacientului reprezintă un prilej de conştientizare din partea publicului şi implicare a acestuia pentru creşterea globală a înţelegerii şi solidarităţii, care să conducă la acţiuni comune în vederea promovării siguranţei pacientului”, spun oficialii din Ministerul Sănătății.

Donatorii înseamnă viață

Donatorii înseamnă viaţă pentru cei aflaţi în suferinţă, iar fiecare dintre aceştia poate salva pe cineva bolnav din România sau din orice altă parte a lumii, a subliniat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

Donatorii înseamnă viaţă pentru cei aflaţi în suferinţă şi, de aceea, vrem să mulţumim tuturor voluntarilor noştri înscrişi până în prezent în Registrul Naţional de Celule Stem. Fiecare dintre aceştia poate fi perechea salvatoare pentru cineva bolnav din România sau din orice altă parte a lumii. Încurajăm cât mai mulţi români să se alăture registrului. Înscrierea este un gest simplu, dar care poate salva o viaţă. Copiii şi adulţii din România diagnosticaţi cu leucemie sau alte boli grave ale ţesutului sanguin sau ale sistemului imunitar au şanse mai mari atunci când găsesc mai rapid şi mai uşor donatorii, cu ajutorul Registrului Naţional al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice (RNDVCSH)”, a explicat Tătaru.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate