vineri, aprilie 12, 2024
AcasăAgenda ZileiParchetul General răspunde acuzațiilor lui Tudorel Toader

Parchetul General răspunde acuzațiilor lui Tudorel Toader

Doi procurori ai Inspecţiei Judiciare, care a efectuat în septembrie 2017 un control la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, şi-au continuat ulterior activitatea în cadrul PÎCCJ, susține Parchetul General. 

Parchetul General face precizări cu privire la o afirmaţie a ministrului Justiţiei, Tudorel Toader. 

„La un moment dat, a făcut Inspecţia Judiciară verificări la Parchetul General – trei doamne procuror. S-a terminat inspecţia, mă rog, raportul a fost majoritar favorabil, s-a terminat. Pe cine a luat Lazăr la Parchetul General? Exact pe acele doamne care au fost în control”, a declarat Tudorel Toader, la Antena 3. 

Parchetul General susţine, în replică, în perioada 4 – 29 septembrie 2017, Inspecţia Judiciară a efectuat la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie un control privind eficienţa managerială şi modul de îndeplinire a atribuţiilor ce decurg din legi şi regulamente, precum şi respectarea normelor procedurale şi regulamentare de către procurorii şi personalul auxiliar de specialitate. Echipa de control a fost formată din 7 inspectori. 

„Prin Hotărârea nr. 716 din 21 noiembrie 2017, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, la lucrările căreia participă cu drept de vot şi ministrul Justiţiei, cu unanimitate, a aprobat raportul Inspecţiei Judiciare care a concluzionat că ‘activitatea managerială a conducerii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost una eficientă’. Din echipa de inspectori, ulterior încetării calităţii de inspector judiciar prin ajungerea la termen a mandatelor de numire, două doamne procuror şi-au continuat activitatea în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Una dintre acestea a fost numită, printr-o hotărâre a Secţiei pentru procurori, într-o funcţie de conducere, iar cea de a doua, la data afirmaţiilor ministrului Justiţiei, nu mai activa în cadrul PÎCCJ”, precizează Parchetul General. 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate