sâmbătă, iulie 13, 2024
AcasăAgenda ZileiParlamentarii, anunțați prin poștă că nu vor mai primi pensii speciale

Parlamentarii, anunțați prin poștă că nu vor mai primi pensii speciale

Parlamentarii vor fi anunțați prin poștă că nu vor mai primi pensii speciale, acesta fiind cazul a 580 de foşti deputaţi, care beneficiază de pensie specială parlamentară. Ordinul privind încetarea plăţii acestor indemnizaţii pentru limită de vârstă va veni prin poștă.

Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a luat act de o informare în acest sens a secretarului general George Dumitrică.

„La data de 1 martie 2021, la nivelul Camerei Deputaţilor, sunt un număr de 580 de beneficiari de indemnizaţii pentru limită de vârstă, acordate în conformitate cu prevederile Legii 96/20026 privind Statutul deputaţilor şi senatorilor. Dintre aceştia, 575 de indemnizaţii sunt în plată, iar pentru 5 persoane drepturile au fost stabilite începând cu data de 1 martie 2021, plata urmând a se efectua în 15 aprilie 2021”, se precizează în informare.

În Monitorul Oficial a fost publicată, la 24 februarie, Legea 7/2021 care prevede încetarea plăţii indemnizaţiilor pentru limită de vârstă acordate în baza prevederilor articolului 49 din Statutul deputaţilor şi senatorilor.

„Pentru punerea în aplicare a Legii 7/2021, încetarea plăţii indemnizaţiei pentru limită de vârstă se va efectua printr-un ordin emis de secretarul general pentru fiecare beneficiar, care va fi transmis titularilor prin poştă”, se mai arată în informarea transmisă de secretarul general al Camerei Deputaţilor.

În 17 februarie, Parlamentul a adoptat cu amendamente proiectul pentru modificarea Legii nr. 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi senatorilor, prin care se abrogă prevederile privind acordarea pensiilor speciale parlamentare.

„De la data intrării în vigoare a prezentei legi, încetează plata indemnizaţiilor pentru limită de vârstă acordate în baza prevederilor art. 49 din Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor”, prevede actul normativ.

Actul normativ a fost promulgat de preşedintele Klaus Iohannis în 24 februarie.

Potrivit, ministrului Muncii, Raluca Turcan, în România, există la ora actuală, mai bine de 9.500 de pensii speciale care au o valoare de peste 9.600 de lei, în medie. Aici sunt incluși, de la judecatori până la parlamentari. Cele mai mari pensii speciale sunt la magistrați care în medie, câștigă peste 18.000 de lei brut, în fiecare lună.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate