marți, iulie 16, 2024
AcasăAgenda ZileiIohannis despre Tudorel Toader: Ce face el e pe lângă lege

Iohannis despre Tudorel Toader: Ce face el e pe lângă lege

Abordarea ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, în privinţa numirii Adinei Florea la şefia DNA şi a revocării lui Augustin Lazăr din funcţia de procuror general al României este pe lângă lege, a declarat  preşedintele Klaus Iohannis.

„În ansamblu, se conturează un comportament sau o abordare a acestui ministru al Justiţiei pe care aş clasifica-o eu pe lângă lege în propunerile şi de numire şi de revocare. Între timp, nu mai am doar dubii, mă îndrept uşor-uşor spre certitudini”, a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni. 

Potrivit lui, propunerea de revocare din funcţie a procurorului general este greşită şi că nu va lua nicio decizie până la finalizarea demersului judiciar în acest caz. â

Tudorel e pe lângă lege 

„Cel puţin în ce priveşte revocarea procurorului general, un demers aiuritor al acestui ministru şi cu corolarul la fel de aiuritor, de poveşti, manipulări publice, penibilă fază, suntem în situaţia în care, momentan, s-a început un demers judiciar şi pot să vă spun de pe acum, ca să nu existe speculaţii, că până când judecătorii nu vor da un verdict final nu am de gând să fac nimic în această chestiune, iar despre speţa revocării am mai vorbit, procurorul general Lazăr a făcut şi face o treabă bună, mi se pare total greşită solicitarea de revocare, greşită din punct de vedere politic, iar din punct de vedere legal voi scrie ceva atunci când va fi situaţia de aşa natură. Aici clar, foarte clar ne aflăm într-o zonă în care infractorii încearcă să acapareze justiţia şi pe cine nu vor putea acapara sau unde văd ei că nu au şanse vor să îi îndepărteze”, a mai afirmat Klaus Iohannis.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate