luni, noiembrie 28, 2022
AcasăAgenda ZileiPensiile speciale vor fi incluse în noua rectificare bugetară

Pensiile speciale vor fi incluse în noua rectificare bugetară

Pensiile speciale vor fi incluse într-un pachet de măsuri privind modul în care banul public să fie cât mai bine cheltuit, a declarat Eugen Teodorovici. Acesta spune că, măsurile vor fi discutate în prealabil în Guvern şi Coaliţie şi care trebuie corelat cu rectificarea bugetară.

Partea ciudată este că, Teodorovici reușește să găsească bani pentru pensiile speciale, dar nu găsește bani pentru a pune în aplicare voința poporului care a fost exprimată la referendum. 

„Partea de pensii speciale este una dintre măsurile pe care Ministerul Finanţelor Publice o va propune într-un pachet de alte măsuri cu privire la modul în care banul public să fie cât mai bine cheltuit, într-un mod cât mai eficient, cheltuit acolo unde produce valoare adăugată în economie. Eu văd oarecum corelată, ca şi moment, discuţia pe acest pachet de măsuri cu partea de rectificare bugetară, pentru a şti foarte clar care dintre aceste măsuri vor fi acceptate la nivel de Coaliţie şi pentru care trebuie să reglementăm în acest sens şi al căror impact va fi luat luat în calcul pentru ce a rămas din an şi pentru anii care urmează. Adică unele se pot lua pe termen scurt, pe termen mediu sau pe termen lung”, a declarat Teodorovici la România TV

Sunt mai multe scenarii pe care, la Finanţe, le vor propune spre discuţie la Guvern.

„Va fi o situaţie foarte clară cu toate pensiile, şi cele pe bază de contributivitate şi cele speciale. Absolut toate aceste pensii cu număr, cuantumul lor, mai multe scenarii de lucru. Se va discuta în primul rând în Guvern, în Coaliţie, în cele două partide, pentru a ne putea asuma o măsură care poate va supăra în stânga şi dreapta. Nu discutăm acum cum să o aplicăm pentru că sunt mai multe scenarii de lucru”, a spus şeful de la Finanţe. 

Întrebat dacă ia în calcul tăierea pensiilor „nesimţite”, de peste 20.000 – 30.000 de lei, Teodorovici a răspuns că se ia în calcul „absolut tot, inclusiv această variantă”. 

Ministrul Finanţelor a precizat că orice astfel de măsură se va aplica ţinând cont de toate prevederile legale în vigoare. El a menţionat că măsurile vor fi prezentate public înainte de a fi reglementate şi că este posibil ca, odată cu rectificarea bugetară, să fie făcut un act în prealabil în care să fie prinse unele dintre măsuri. 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate