miercuri, iunie 19, 2024
AcasăAdministrație publicăPeste 78.000 de amenzi au fost date de la începutul epidemiei

Peste 78.000 de amenzi au fost date de la începutul epidemiei

Peste 78.000 de amenzi au fost aplicate de la începutul situaţiei create de pandemia COVID-19, a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

„S-au făcut, de la începutul acestei situaţii speciale, peste 870.000 de acţiuni de control, controale de tot felul. S-a controlat felul în care oamenii respectă izolarea, în care respectă carantina, felul în care firmele respectă normele de vânzare şi aşa mai departe. Pot să vă spun că autorităţile au lucrat foarte serios şi în acest domeniu. De la începutul epidemiei s-au dat peste 78.000 de amenzi, deci peste 78.000 de contravenţii au fost constatate de autorităţi”, a afirmat şeful statului.

Potrivit lui, legile în contextul pandemiei sunt clare, iar scopul lor este protejarea populaţiei.

„Legea este clară, este pentru protecţia oamenilor, pentru protecţia medicilor. Este absolut necesar ca toată lumea să respecte legislaţia în contextul epidemiei cu noul coronavirus.Cine n-o respectă, va fi amendat. Am discutat ce s-a făcut bun până acum, cum s-a făcut şi am pus un accent foarte clar şi ferm pe ceea ce se numeşte impunerea legii. Este absolut necesar ca toată lumea să respecte legislaţia în această perioadă, pentru protecţia voastră, a fiecăruia, şi pentru a înlesni munca medicilor şi a personalului medical”, a mai spus Iohannis.

Măsurile privind instituirea stării de urgenţă şi ordinele date de ministrul de Interne şi de ministrul Sănătăţii au fost luate pentru protejarea sănătăţii populaţiei şi pentru a înlesni munca medicilor şi a personalului medical.

„Majoritatea românilor au înţeles că legile se respectă şi această situaţie de stare de urgenţă este una foarte serioasă şi cu atât mai mult trebuie cu toţii să respectăm legislaţia, ordonanţele şi ordinele în vigoare. Legea se aplică, se impune, nu se discută. Cine nu se conformează va fi amendat”, a mai spus Iohannis.

În momentul de față, în România s-au aplicat mai multe amenzi decât s-au făcut teste pentru verificarea coronavirusului. 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate