luni, octombrie 18, 2021
AcasăAgenda ZileiTomac, PMP: Este necesară testarea tuturor celor aflați în carantină și autoizolare

Tomac, PMP: Este necesară testarea tuturor celor aflați în carantină și autoizolare

Este necesară testarea tuturor celor aflați în carantină și autoizolare și, de asemenea, trebuie să înceapă producţia internă de aparate respiratorii pentru tratamentul celor infectaţi, este de părere preşedintele PMP, Eugen Tomac. 

În momentul de față, în România sunt peste 100.000 de persoane în autoizolare la domiciliu. 

„Voi solicita astăzi Guvernului României să acţioneze urgent în următoarele trei direcţii esenţiale în lupta cu coronavirusul: să dispună testarea tuturor persoanelor aflate în carantină; să fie testate toate persoanele care se află în autoizolare, iar Ministerul Economiei să solicite industriei autohtone ca, în cel mai scurt timp, să producă aparate respiratorii pentru tratamentul celor infectaţi de coronavirus”, a scris Tomac pe Facebook.

Preşedintele PMP face un apel la cetăţeni să stea în case şi să se aprovizioneze o dată la trei zile pentru strictul necesar, menţionând că aceasta este singura cale prin care virusul poate fi stopat.

Coronavirusul și nesimțirea de a fi PSD-ist 

Pe de altă parte, liderul interimar PSD, nu se dezminte și face ceea ce știe mai bine fiecare PSD-ist. După ce, prin măsuri populiste, au golit vistieria statului dând bani în toate părțile pentru a servi interesele de partid, chiar și bisericilor, acum Marcel Ciolacu s-a trezit vorbind despre sănătate. 

Acesta dă dovadă de un cinism fără margini afirmând că cea mai mare eroare a autorităţilor în gestionarea crizei epidemiologice a fost expunerea cadrelor medicale, adăugând că în prezent ajutorul imediat trebuie îndreptat către persoanele vârstnice.

„După cum ştiţi, ne aflăm într-o perioadă dificilă, nu pentru PSD, cât pentru noi toţi, şi am ajuns astăzi într-o situaţie pe care am tot evitat-o, mai ales autorităţile, şi cu o întârziere de două luni am revenit la restricţiile de circulaţie. Şi cu o mare presiune pe tot sistemul sanitar, pe administraţiile locale, pe poliţişti şi, mai nou, pe armată. Cea mai mare eroare a fost expunerea cadrelor medicale. Oamenii aşteaptă de la noi ce ştim să facem cel mai bine – să ne implicăm, să-i ajutăm şi să ne organizăm. Ajutorul imediat trebuie îndreptat către persoanele vârstnice. Există o părere foarte clară: persoanele vârstnice trebuie să evite contactul şi trebuie să evite cât mai mult să iasă din casă”, a spus Ciolacu. 

El a adăugat că Guvernul a avut timp să cumpere medicamente, teste şi echipamente de protecţie, dar nu a făcut-o şi încearcă să dea vina pe altcineva. 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate