miercuri, iunie 19, 2024
AcasăAgenda ZileiPMP vrea alianțe cu PNL și USR pentru primării și consiliile locale

PMP vrea alianțe cu PNL și USR pentru primării și consiliile locale

PMP vrea să creeze alianțe cu PNL şi USR acolo unde este posibil pentru primării şi pentru consiliile locale, a declarat preşedintele PMP, Eugen Tomac. Cu toate acestea, dacă cele două partide refuză, PMP este pregătit să meargă pe cont propriu la alegerile locale, în toate localităţile din ţară. 

„Noi nu ne temem nici de anticipate, nici de alegerile locale, suntem pregătiţi să mergem singuri în toate localităţile României, dar pentru că nu s-a reuşit cu revenirea la alegerea primarilor în două tururi şi există pericolul ca în multe judeţe – PSD are 28 de preşedinţi de consiliu judeţean -, pentru că există vot într-un singur tur, vot uninominal, este esenţial ca partidele de dreapta să-şi dea mâna şi să aibă candidaţi comuni. Altfel facem jocul PSD şi nu va avea nimeni nicio scuză dacă nu ne aşezăm până la 1 martie, să stabilim clar. Nu poţi să mergi în bătălie la Consiliul Judeţean Giurgiu, Dolj sau Olt cu candidaţi separaţi, pentru că este clar că faci cadou PSD-ului. Inclusiv la Prahova este recomandabilă o asemenea discuţie”, a afirmat Tomac.

Dacă cele două partide refuză, formaţiunea pe care o conduce va avea candidaţi proprii în toate judeţele.

„Să nu aud, după ce ne înregistrăm candidaţii, vreun fariseu să vină să acuze PMP că risipeşte voturile dreptei. Ori facem o înţelegere onestă înainte, în caz contrar, fiecare va merge pe cont propriu şi va încerca să-şi justifice potenţialul electoral. Invitaţia noastră este către PNL şi USR să creăm, acolo unde este posibil, alianţe şi pentru primării, şi pentru candidaţii la consiliul judeţean. În caz contrar, noi vom merge singuri peste tot, avem candidaţi foarte buni, pregătiţi pentru judeţele şi municipiile mari”, a punctat liderul PMP.

Deocamdată, nu a avut negocieri concrete pe acest subiect cu partidele menţionate.

„Avem un calendar care se implementează cu o viteză foarte mare, legat şi de locale şi de alegerile anticipate. În două-trei săptămâni trebuie să strângem deja semnăturile. Şi aşa este foarte târziu. Dacă nu se va face, nu are dreptul nimeni să vină să-i reproşeze PMP că nu a fost deschis pentru un asemenea proiect”, a mai spus Tomac.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate