duminică, octombrie 24, 2021
AcasăAgenda ZileiALDE și strugurii acri: Vrea să meargă pe cont propriu la alegeri

ALDE și strugurii acri: Vrea să meargă pe cont propriu la alegeri

ALDE pare zilele acestea că este vulpea care nu ajunge la struguri și spune că oricum erau acri, afirmând, prin vocea liderului de partid, Călin Popescu Tăriceanu, că va merge la alegerile locale și parlamentare pe contr propriu, dar nu exclude posibilitatea unor înțelegeri pe plan local. 

Adevărul este că ALDE a cam rămas pe din afară și din stânga și din dreapta, pentru că, PSD va face alianță cu Pro România, iar PNL va face alianță cu USR și poate PMP. Dar cu toate acestea, liderul ALDE spune că partidul va merge singur la alegeri. 

„Aşa cum anunţat în repetate rânduri, ALDE şi-a propus să meargă la alegeri singur şi la alegerile locale şi la alegerile parlamentare. Acest lucru sigur că nu exclude posibilitatea unor înţelegeri în plan local care, în unele judeţe, ar putea să aibă loc. Şi sigur că e spre interesul cetăţenilor ca să existe un echilibru pe scena politică şi să nu rămână scena politică la discreţia a două partide mari care vor să monopolizeze politica. Cred că este nevoie de mai multă democraţie, de mai multă reprezentativitate în acest sens, şi sigur că noi suntem dispuşi să facem eforturile necesare”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, care a participat la Convenţia anuală a Pro România.

ALDE chiar vrea să meargă singur și la parlamentare, cu riscul de a nu intra în Parlament, Tăriceanu vorbind de strategia pe care și-au construit-o.

„Sigur că, putem să gândim alianţe locale, la nivel de localităţi, să susţinem un primar împreună, dacă e o candidatură bună. Vorbeam nu demult cu apreciere, aş spune, despre candidatura lui Nicuşor Dan la Bucureşti. Cred că, dincolo de opţiunile politice, un partid responsabil trebuie să vadă şi calitatea oamenilor care candidează. Oamenii s-au săturat de candidaţi de partid care sunt incompetenţi şi vor să vadă capacitate managerială, administrativă, pentru ca problemele cu care se confruntă să fie rezolvate”, a mai spus Tăriceanu.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate