marți, iunie 18, 2024
AcasăAgenda ZileiPMP vrea o alianță politică anti-PSD prin care să-l sancționeze pe Bădălău

PMP vrea o alianță politică anti-PSD prin care să-l sancționeze pe Bădălău

Liderul PMP, Eugen Tomac, propune liderilor PNL, USR şi PLUS o primă alianţă anti-PSD, în judeţul Giurgiu, în vederea alegerilor locale.

Rolul acestei alianțe este, printre altele, de a-l sancționa pe social-democratul Niculae Bădălău pentru declaraţia halucinantă făcută la adresa românilor din diaspora.

„Am auzit săptămâna trecută o nouă declaraţie halucinantă prin care un lider influent al PSD pur şi simplu batjocoreşte milioane de români care muncesc în Uniunea Europeană. Pentru a-l sancţiona pe Bădălău avem o singură soluţie, şi m-am adresat public şi o voi face şi personal în această săptămână, unde voi discuta direct şi cu premierul Ludovic Orban şi cu şi cu liderii USR şi PLUS, Dan Barna şi Dacian Cioloş, pentru a încerca să creăm o primă alianţă electorală anti-PSD în judeţul Giurgiu, să avem liste comune pentru Consiliul judeţean, pentru Municipiul Giurgiu, liste comune pentru toate primăriile acolo unde PSD trebuie înlăturat din administraţia publică locală. Nu putem avea un alt timp de recompensă faţă de cetăţenii români care muncesc cinstit în UE, decât să dăm dovadă de maturitate politică şi să-l sancţionăm pe Bădălău, umilind-l la el acasă. Cred că este cazul să lăsăm orice orgoliu la o parte, orice calcul politic şi să acţionăm cu multă înţelepciune acolo unde PSD trebuie înlăturat şi umilit la alegerile locale”, a declarat Tomac la Parlament.

PMP a propus două iniţiative. Prima vizează reducerea numărului de parlamentari la 300 şi această iniţiativă legislativă a fost adoptată de Senat, este pe ordinea de zi la Camera Deputaţilor, mai are nevoie de un vot şi doi – revenirea la alegerea primarilor în două tururi.

„Nu este nevoie decât de voinţă politică pentru a face front comun ca în următoarele două săptămâni să adoptăm aceste legi extrem de importante pentru că un Parlament mai suplu, cu parlamentari mai bine pregătiţi, putem face probabil treabă mai bună pentru România”, a declarat liderul PMP.

Niculae Bădălău, a declarat că în diaspora ar fi 700.000 de oameni care au paşapoartele cu domiciliu, restul fiind fetele alea de le duc ăştia.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate