marți, august 16, 2022
AcasăAgenda ZileiPNL susține decizia lui Iohannis, indiferent care va fi aceasta

PNL susține decizia lui Iohannis, indiferent care va fi aceasta

Legat de desemnarea unui nou premier, PNL va susșine decizia care va rezulta în urma consultării preşedintelui Klaus Iohannis cu liberalii şi cu celelalte partide, a anunţat preşedintele PNL, Ludovic Orban.

Alături de el, în echipa care va reprezenta PNL la consultările de la Cotroceni vor fi prim-vicepreşedinţii partidului – Rareş Bogdan, Raluca Turcan şi Iulian Dumitrescu şi secretarul general – Robert Sighiartău.

„Mandatul delegaţiei care va reprezenta partidul este foarte simplu: are mandat deplin de a purta discuţii cu preşedintele Iohannis, iar PNL va susţine decizia care va rezulta în urma consultărilor dintre delegaţia PNL şi preşedintele României şi, evident, în urma consultărilor preşedintelui României cu celelalte formaţiuni politice parlamentare. Mandatul delegaţiei este foarte clar, de a purta discuţii cu preşedintele şi decizia Biroului Executiv este normală într-o astfel de situaţie: avem încredere în preşedinte şi PNL va susţine propunerea care va fi formulată de preşedintele României”, a declarat Orban.

Liderul liberalilor este de părere că România are un guvern, iar echipa guvernamentală îşi face datoria cu profesionalism.

„Fac o precizare necesară după modul în care au fost prezentate deciziile de ieri: România are guvern, chiar dacă sunt un premier interimar, echipa guvernamentală îşi face datoria cu profesionalism şi dedicare şi rezolvă toate problemele care trebuie rezolvate la nivel guvernamental”, a adăugat Orban.

Pe de altă parte, europarlamentarul Rareș Bogdan spune că PNL va merge la consultările de la Palatul Cotroceni cu mandatul Ludovic Orban pentru funcţia de premier, acesta fiind votat de Consiliul Naţional al formaţiunii.

„Avem totală încredere în preşedintele Iohannis. Avem un parteneriat cu domnia sa şi vom merge exact pe propunerea făcută de preşedintele Iohannis. Deocamdată, paşii sunt simpli: Ludovic Orban este premierul votat în Consiliul Naţional al PNL, deci PNL merge cu mandatul Ludovic Orban. Sigur că preşedintele României, în care avem totală încredere, are construiţi la rândul său nişte paşi. Vom vedea care sunt paşii aceştia. Dacă nu va fi Ludovic Orban, va fi un om din interior”, a declarat Rareş Bogdan înaintea Biroului Executiv al PNL.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate