marți, august 16, 2022
AcasăAgenda ZileiConsultări la Cotroceni/PNL: Ludovic Orban s-a propus din nou premier

Consultări la Cotroceni/PNL: Ludovic Orban s-a propus din nou premier

La Cotroceni a început o nouă rundă de consultări, liberalii fiind primii care au fost invitați, iar liderul PNL, Ludovic Orban, s-a propus premier și i-a prezentat preşedintelui decizia liberalilor de a susţine întrunirea condiţiilor pentru declanşarea alegerilor anticipate.

„Propunerea de premier este în conformitate cu hotărârea Consiliului Naţional, în persoana preşedintelui partidului, subsemnatul, Ludovic Orban. De asemenea, i-am prezentat preşedintelui decizia Partidului Naţional Liberal de a susţine întrunirea condiţiilor pentru declanşarea alegerilor anticipate. România are nevoie de o bună guvernare, România are nevoie de un parlament cu adevărat reprezentativ, format din oameni oneşti, competenţi, dedicaţi servirii interesului public, care să reprezinte cu adevărat interesele, obiectivele şi aspiraţiile cetăţenilor români. România are nevoie de un parlament care să fie oglinda fidelă a opţiunilor actuale ale cetăţenilor români şi care să poată stabili o majoritate stabilă, care să susţină un guvern care să pună în practică măsurile de reformă, de modernizare, de dezvoltare a României într-un ritm cât mai rapid”, a declarat Orban.

Liderul liberalilor i-a prezentat preşedintelui Iohannis şi o altă decizie luată în Consiliul Naţional al PNL, aceea ca parlamentarii partidului să participe la procedurile de învestire a două guverne, dar să nu voteze învestirea, pentru a permite dizolvarea Parlamentului şi declanşarea alegerilor anticipate.

„Începând de săptămâna viitoare vom avea un dialog cu toţi partenerii care au fost alături de noi şi care sunt în continuare alături de noi, pentru a stabili o strategie comună de declanşare a alegerilor anticipate. Luni vom avea o reuniune a Biroului executiv în care vom lua decizia legată de componenţa guvernului, de programul de guvernare, dar după ce vom aştepta decizia preşedintelui României”, a mai spus Ludovic Orban.

După ce Guvernul Orban a căzut, odată cu trecerea moțiunii de cenzură înaintate de PSD, cu 261 de voturi „pentru”, preşedintele Klaus Iohannis a invitat la Palatul Cotroceni, preşedinţii partidelor şi formaţiunilor parlamentare pentru consultări în vederea desemnării candidatului pentru funcţia de prim-ministru. 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate