duminică, ianuarie 29, 2023
AcasăAgenda ZileiPNL va abroga recursul compensatoriu, dacă legea nu se modifică în Parlament

PNL va abroga recursul compensatoriu, dacă legea nu se modifică în Parlament

PNL va abroga recursul compensatoriu, dacă legea nu se modifică în Parlament, a declarat vicepremierul Raluca Turcan care spune că Guvernul își ia acest angajament.

„Guvernul PNL are mandat în favoarea celor cinstiţi, nu a infractorilor! Ne punem mandatul la bătaie ca să apărăm oamenii cinstiţi puşi în pericol de fosta guvernare prin recursul compensatoriu. Abrogarea recursului compensatoriu este atât de importantă pentru noi, încât ne vom angaja răspunderea dacă nu va fi realizată prin modificarea legii de către Parlament”, a declarat Turcan, citată de Agerpres. 

Sub pretextul unor condiţii improprii de detenţie, PSD a scos pe porţile puşcăriilor aproape 20.000 de infractori periculoşi care ameninţă viaţa oamenilor.

Problema posibilelor amenzi din partea CEDO va fi rezolvată prin alte mijloace, cum ar fi brăţări electronice, personal de probaţiune sau chiar construcţia unui nou penitenciar. În niciun caz eliberarea infractorilor înainte de termen nu este o soluţie. Rămânem fermi în respectarea angajamentului de guvernare şi vom include la angajarea răspunderii şi prorogarea termenului de pensionare anticipată pentru magistraţi. În acest fel, evităm blocarea justiţiei şi rejudecarea a mii de procese. Vom mai include modificarea condiţiilor de vechime pentru accederea în magistratură, dar şi trecerea de la completele de doi judecători la cele de trei în instanţele inferioare. Anihilarea abuzurilor PSD în justiţie nu mai poate fi tergiversată. Tolerarea atacurilor la justiţie de dragul infractorilor, girată de PSD, nu mai poate continua”, a mai spus Turcan. 

Deținuți eliberați prin recursul compensatoriu

Iată cu arată statisticile legate de deținuți periculoși eliberați prin recursul compensatoriu:

  • 21.049 de persoane au fost eliberate în doar doi ani, între 19 octombrie 2017 și și 18 septembrie 2019 (adică 30 de deținuți au ieșit din penitenciare în fiecare zi din ultimele 23 de luni)
  • 6.691 de erau deținuți periculoși, adică violatori, tâlhari, pedofili sau criminali dintre care 2305 criminali, 3049 de tâlhari, 978 violatori și 158 de persoane care au comis fapte de natură sexuală care au implicat minori;
  • Doar 1,48% (312) din totalul deținuților eliberați în baza recursului compensatoriu ispășeau pedepse pentru corupție sau fapte asimilate corupției;
  • 7,44% (498) dintre violatori, pedofili și criminali s-au întors în pușcării după ce au fost eliberați în baza recursului compensatoriu: 70 de omoruri, 49 de violuri, 6 fapte de agresiune sexuală care implică minorii, 369 de tâlhării și 4 ucideri din culpă.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate