vineri, martie 29, 2024
AcasăAgenda ZileiUSR: Pensiile speciale ale parlamentarilor trebuie eliminate

USR: Pensiile speciale ale parlamentarilor trebuie eliminate

Pensiile speciale ale parlamentarilor pot fi eliminate, în timp ce ale magistraţilor şi ale militarilor nu, având în vedere că există tratate internaţionale şi hotărâri de Curte Constituţională, este de părere preşedintele USR, Dan Barna. 

„Subiectul este undeva în zona unor impozitări, unor plafonări, acolo unde legislaţia permite, evident, noi am solicitat şi mesajul pe care l-am transmis constant, eliminarea acelor categorii de pensii speciale care nu au nicio justificare. Nu vor putea fi eliminate pensiile speciale în zona magistraţilor, a armatei, pentru că acolo avem şi tratate internaţionale, avem şi hotărâri de Curte Constituţională. Dincolo de asta, la alte categorii profesionale care într-adevăr au ponderi mai mici se poate discuta. La parlamentari, fără îndoială, adică acolo mesajul simbolic a fost – total de acord. Este o poziţie pe care USR o are constant”, a declarat Dan Barna.

Potrivit lui, la următoarele discuţii pe care le va avea cu premierul se va decide care va fi modul de promovare a unui act normativ pe acest subiect – proiect de lege în Parlament, ordonanţă de urgenţă sau asumarea răspunderii. 

Discuțiile despre eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor au apărut în contextul în care deficitul bugetar crește tot mai mult și pe fondul pensiilor pentru care nu prea se mai găsesc bani pentru a fi acoperite. 

Recent, oficialii BNR au lăsat să se înțeleagă că trebuie reduse cheltuielile cu apartul bugetar deoarece acesta este mult prea stufos și neproductiv. De aceeași părere au fost și specialiștii fiscali și economiștii din Consiliul Fiscal. 

Mai mult, s-au pus în discuție și amânarea majorării punctului de pensie, deoarece acesta va crea face o gaură și mai mare în bugetul României care a fost terminat de către guvernarea PSD, de dragul populismulul, care acum nu mai recunoște nimic. Pe de altă parte, pensiile speciale pentru parlamentari și primari nu ar trebui să existe, deoarece acestea au fost create artificial pentru a umfla buzunarele unor aleși care nu merită așa ceva.  

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate