marți, iulie 16, 2024
AcasăAgenda ZileiPoliticăPohta ce-a pohtit-o: Miniștrii Guvernului Ciucă au depus jurământul de învestitură la...

Pohta ce-a pohtit-o: Miniștrii Guvernului Ciucă au depus jurământul de învestitură la Cotroceni. Componența Guvernului.

Membrii Guvernului condus de prim-ministrul Nicolae Ciucă au depus jurământul de învestitură, joi, în faţa preşedintelui Klaus Iohannis, într-o ceremonie desfăşurată la Palatul Cotroceni.

Preşedintele Klaus Iohannis, a declarat joi, la finalul ceremoniei de depunere a jurământului de către miniştrii noului Guvern, că s-a terminat criza politică, celelalte crize, însă, nu. ” Oamenii vor să vadă fapte. Oamenii vor să vadă rezultate. Vă invit să le livraţi”, le-a transmis membrilor Guvernului.

Componenţa Guvernului este următoarea:

 1. Nicolae-Ionel Ciucă – prim-ministru;
 2. Sorin Mihai Grindeanu – viceprim-ministru, ministrul transporturilor și infrastructurii;
 3. Kelemen Hunor – viceprim-ministru;
 4. Adrian Câciu – ministrul finanțelor;
 5. Lucian Nicolae Bode – ministrul afacerilor interne;
 6. Bogdan Lucian Aurescu – ministrul afacerilor externe;
 7. Marian-Cătălin Predoiu – ministrul justiției;
 8. Vasile Sebastian Dîncu – ministrul apărării naționale;
 9. Florin Marian Spătaru – ministrul economiei;
 10. Virgil-Daniel Popescu – ministrul energiei;
 11. Adrian-Ionuț Chesnoiu – ministrul agriculturii și dezvoltării rurale;
 12. Tánczos Barna – ministrul mediului, apelor și pădurilor;
 13. Cseke Attila-Zoltán – ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației;
 14. Dan Vîlceanu – ministrul investițiilor și proiectelor europene;
 15. Marius-Constantin Budăi – ministrul muncii și solidarității sociale;
 16. Alexandru Rafila – ministrul sănătății;
 17. Sorin-Mihai Cîmpeanu – ministrul educației;
 18. Constantin-Daniel Cadariu – ministrul antreprenoriatului și turismului;
 19. Florin-Claudiu Roman – ministrul cercetării, inovării și digitalizării;
 20. Gabriela Firea – ministrul familiei, tineretului și egalității de șanse;
 21. Lucian Romașcanu – ministrul culturii;
 22. Novák Carol-Eduard – ministrul sportului

Declarația președintelui Iohannis:

”Vă felicit! Criza politică s-a terminat, dar celalte crize nu şi nici problemele nu au dispărut. Pandemia nu s-a terminat. Criza energetică nu s-a terminat, capătă doar noi forme. Bugetul pe acest an va trebui rectificat. Bugetul pentru anul viitor va trebui pregătit şi votat. Oamenii aşteaptă plata salariilor şi a pensiilor la timp şi multe alte lucruri se cer rezolvate urgent. Pentru toate acestea este nevoie de un Guvern solid, cu o majoritate consistentă în Parlament, şi acum există acest Guvern. Dar nu numai probleme ne aşteaptă şi vă aşteaptă. Sunt multe oportunităţi. PNRR se cere implementat. Sunt foarte mulţi bani aici care trebuie investiţi în beneficiul românilor. Toată lumea aşteaptă măsuri consistente pentru a garanta o creştere economică, pentru a creşte salariile , pentru a creşte pensiile. Toată lumea se aşteaptă la investiţii, autostrăzi, drumuri, spitale, şcoli şi multe altele. Şi pentru toate acestea, pentru a fructifica aceste oportunităţi, e neovie de un Guvern puternic, bine condus, care se sprijină pe o largă majoritate în Parlament. Acum avem acest Guvern. Nu a fost simplu. Cred că nu îşi imaginează nimeni că a fost simplu ca într-o coaliţie să vină împreună partide care până mai ieri s-au luptat unul împotriva celuilalt. A fost nevoie să se treacă peste multe orgolii şi mai mari, şi mai mici, pentru a găsi punctele comune şi pentru a ajunge la votul de încredere de astăzi. Domule prim-ministru, onoraţi membri ai Guvernului, aşteptările sunt mari. Românii aşteaptă să vă apucaţi şi să rezolvaţi problemele enunţate în programul de guvernare. Lumea s-a săturat de crize. Lumea s-a săturat de promisiuni. Oamenii vor să vadă fapte. Oamenii vor să vadă rezultate. Vă invit să le livraţi.”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

La ceremonia de la Palatul Cotroceni au fost prezenţi preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, vicepreşedintele Senatului Alina Gorghiu, preşedintele PNL, Florin Cîţu, liderul grupului parlamentar al minorităţilor naţionale, Varujan Pambuccian, preşedintele Curţii Constituţionale, Valer Dorneanu, şi consilieri prezidenţiali şi de stat

About The Author

Dan Badea
Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate