marți, august 9, 2022
AcasăAgenda ZileiPredoiu: Crima organizată s-a modernizat mai mult decât Parchetele

Predoiu: Crima organizată s-a modernizat mai mult decât Parchetele

În ultimii ani, crima organizată s-a modernizat mai mult decât Parchetele, a declarat ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, la audierea din comisiile de specialitate.

„Schemele de personal din justiţie sunt incomplet acoperite, avem instanţe şi Parchete care lucrează în condiţii imobiliare precare, dotările tehnice, de la birotică, la mijloace tehnice de anchetă, lipsesc. Bugetul de investiţii al Ministerului Justiţiei este acoperit în proporţie de 21% pe 2020. Desigur, vor urma rectificări, dar totuşi e de reţinut”, a afirmat Predoiu.

Schema de personal a Ministerului Public include aproximativ 800 de posturi neocupate, la instanţe – aproximativ 600, pensionările s-au înmulţit, mai ales în contextul polemicilor politice privind pensiile de serviciu.

„În acest timp, grupurile organizate de infractori se dotează cu tehnică, de la aparatură de bruiaj la drone şi microfoane ambientale pentru a preveni şi paraliza acţiunea echipelor de anchetă, ceea ce este grav. În ultimii ani, crima organizată s-a modernizat mai mult decât Parchetele. În acest context, devine legitimă întrebarea ce fel de stat vrem să fim?”, a afirmat ministrul propus al Justiţiei.

Acesta este de părere că s-au pierdut ultimii 4 ani pentru dezvoltarea sistemului judiciar.

„Se lucrează pe o strategie de dezvoltare a sistemului judiciar 2015-2020, din care s-au realizat aproximativ 16% din măsuri. Concret, din 153 de măsuri prevăzute în strategie, 24 sunt aplicate, restul nerealizate sau neiniţiate. Asta înseamnă, pe cifre şi măsuri, că din 2016 încoace s-a bătut pasul pe loc sau s-a dat înapoi. Ne place sau nu, s-au pierdut ultimii 4 ani pentru dezvoltarea sistemului judiciar”, a mai spus ministrul. 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate