marți, iulie 16, 2024
AcasăAgenda ZileiPrelungirea delegării Ancăi Jurma la șefia DNA, discutată la CSM

Prelungirea delegării Ancăi Jurma la șefia DNA, discutată la CSM

Prelungirea delegării Ancăi Jurma în funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie este discutată azi de Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii. 

Secţia ia în discuţie „Nota Direcţiei resurse umane şi organizare privind propunerea de delegare în funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a procurorului Anca Jurma”, se arată pe ordinea de zi publicată pe pagina de internet a CSM. 

În data de 9 iulie anul trecut, procurorul general Augustin Lazăr a emis ordinul prin care Anca Jurma a fost delegată în funcţia de procuror şef al DNA. 

„Ca urmare a decretului prin care preşedintele României, Klaus Werner Iohannis, a dispus revocarea din funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a Laurei Codruţa Kovesi şi a publicării acestuia în Monitorul Oficial al României, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Augustin Lazăr, a emis astăzi (9 iulie – n.r.) ordinul de delegare în această funcţie a Ancăi Jurma, procuror în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Anca Jurma a îndeplinit pe parcursul a două mandate atribuţiile de procuror şef al Serviciului de cooperare internaţională şi programe din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, iar ulterior a fost numită consilier al procurorului şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie”,anunța în vară Parchetul General. 

De asemenea, preşedintele Klaus Iohannis respingea, pe 21 noiembrie, propunerea de numire a Adinei Florea în funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie

Ulterior, pe 27 decembrie, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, anunţa, într-o postare pe Facebook, că a transmis o nouă solicitarea către preşedintele României de numire tot a Adinei Florea la şefia DNA. 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate