miercuri, iunie 19, 2024
AcasăAgenda ZileiPrelungirea stării de alertă nu e pe placul PSD și ALDE, doar...

Prelungirea stării de alertă nu e pe placul PSD și ALDE, doar pentru că a fost propusă de Iohannis

PSD și ALDE nu vor prelungirea stării de alertă doar pentru că aceasta a fost propusă, ieri, de președintele Klaus Iohannis. Acum, cele două partide scot la înaintare motive care mai de care mai puerile, doar pentru a nu aproba o măsură de siguranță pentru populația României. 

În acest context, PSD susţine că prelungirea stării de alertă pune definitiv pe butuci mii de firme, iar numărul şomerilor va creşte semnificativ.

„Prelungirea stării de alertă pune definitiv pe butuci mii de firme şi produce sute de mii de şomeri, dar, în loc de planul relansării economice, Orban face turul berilor pe la terase. Antreprenorii sunt disperaţi după ce Orban şi Iohannis le-au servit clasica lecţie liberală una bem, alta fumăm. Guvernul s-a bătut cu pumnul în piept că din 15 iunie reporneşte zonele cele mai chinuite ale economiei, turism şi HORECA, preşedintele le-a spus ieri, rânjind, nicht. Nu măsuri de susţinere fiscală, nu credite bancare, da restricţii în continuare”, se arată într-un mesaj al PSD publicat pe Facebook.

Potrivit PSD, încă 150.000 de români riscă să rămână pe drumuri din cauza prelungirii stării de alertă.

„Nu sunt doar restaurante, cafenele, cofetării ori patiserii, ci şi de zeci de mii de furnizori din servicii, transport sau agricultură. Asta amplifică criza şi ne duce la milionul de şomeri până în iulie. PSD nu mai poate vota în orb ce vrea Iohannis fără date epidemiologice concrete şi, mai ales, fără ca Orban să vină cu planul relansării economice. Un preşedinte care îi priveşte pe români de sus şi un premier care le vorbeşte de sub mese sunt pentru ţară o combinaţie mai letală decât COVID”, se mai arată în mesaj.

Prelungirea stării de alertă nu priește nici lui Tăriceanu 

De aceeași parte cu PSD, liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, susţine că nu există nicio justificare medicală pentru prelungirea stării de alertă, ci doar interesul electoral şi de afaceri al guvernanţilor.

„Cum era de aşteptat, domnul Iohannis i-a dat ordin premierului să prelungească starea de alertă! Cred că domnului Iohannis îi place la maximum să se joace de-a Dumnezeu! În spatele acestei decizii, nu există nicio justificare medicală, ci doar interesul electoral şi de afaceri al guvernanţilor. Este clar că vor să mai stoarcă nişte bani din contracte fără licitaţie, poate să-şi mai acopere din urme sau să-şi mai plaseze nişte nepoţi şi fini de-ai finilor în nişte funcţii grase. Cum să-i crezi că sunt de bună intenţie dacă nici acum nu ne spun câţi români au testat până acum sau de ce într-o zi fac 2.500 de teste şi în alta 10.000 de teste?! Realitatea este că habar nu au ce să facă şi atunci o ţin cu interdicţiile”, a scris Tăriceanu pe Facebook.

Liderul ALDE propune intervenţia autorităţilor acolo apar cazurile de COVID-19, impunerea stării de alertă la nivel local şi se pronunţă împotriva blocării ţării întregi.

„Tot pe teoria asta tâmpită au gonit bolnavii din spitale aşteptând bolnavii de COVID-19 care nu au mai venit! Sfatul meu pentru guvernanţi este să nici nu îndrăznească să vină cu asemenea gogomănie (prelungirea stării de alertă) în Parlament. În loc de asta să pună cap la cap un set de recomandări de bun simţ pentru populaţie, să transfere autoritatea de a supraveghea virusul către autorităţile locale, să hotărască un sistem de testare care să aibă sens şi care să arate dinamica reală a bolii şi să înceteze cu manipularea rezultatelor”, a adăugat Tăriceanu.

Potrivit preşedintelui ALDE, „Guvernul trebuie să revină la rolul lui: conducerea ţării, relansarea economică, crearea de locuri de muncă, mărirea pensiilor şi alocaţiilor conform legii, lupta cu efectele secetei, refacerea sistemului de irigaţii şi o mulţime de alte lucruri importante pe care le-au abandonat din dorinţa de a mulge electoral coronavirusul”.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că se impune prelungirea stării de alertă, cu mai puţine restricţii şi a făcut un apel către parlamentari să voteze în acest sens

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate