luni, iunie 17, 2024
AcasăAgenda ZileiPremierul: Decizia de prelungire a stării de alertă nu este politică

Premierul: Decizia de prelungire a stării de alertă nu este politică

Decizia de prelungire a stării de alertă nu este politică, ci este una fundamentată ştiinţific, care are în spate considerente privind sănătatea publică, a afirmat premierul Ludovic Orban.

„Nu am ce să comentez, nu există nicio legătură între declaraţii şi răspândirea epidemiei, mesajul meu este simplu, decizia de prelungire a stării de alertă nu este politică, ci e o decizie care este fundamentată ştiinţific, care are în spate considerente privind sănătatea publică, care este singura soluţie, o soluţie indispensabilă care să permită autorităţilor şi specialiştilor să apere sănătatea şi viaţa românilor”, a declarat Orban la Piaţa Universităţii.

Declarațiile lui Ludovic Orban vin după ce, ieri, liderul interimar al PSD a făcut afirmații cu privire la prelungirea stării de alertă. 

Decizia de prelungire a stării de alertă, una politică 

Potrivit lui Ciolacu, în calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor, nu are nici o discuţie instituţională pe tema prelungirii stării de alertă.

„În acest moment, eu nu am nicio discuţie instituţională în ceea ce priveşte prelungirea stării de alertă. Ne-am transmis mesajele şi ce ne dorim noi prin acel HG prin intermediul dumneavoastră, al televiziunii. Cu toţii aşteptăm să intrăm în normalitatea promisă în campanie de preşedintele Iohannis”, a spus Ciolacu la Antena 3.

Preşedintele PSD a afirmat că ar exista o legătură între anunţul social-democraţilor, că e posibil să nu voteze prelungirea stării de alertă, şi creşterea numărului de cazuri de COVID-19 în raportările zilnice ale autorităţilor.

„Nu că am suspiciuni, am certitudini. În momentul în care noi am anunţat că ne gândim dacă votăm sau nu încuviinţarea prelungirii stării de alertă, mai exact juridic, deodată la televiziuni a explodat numărul de îmbolnăviri. Cum am ieşit cu documente că la ANRP s-au făcut plăţi în avans cu luni de zile (…), în acel moment a început să crească numărul de cazuri”, a declarat Ciolacu.

În momentul de față se duce un război politici cu privire la prelungirea stării de alertă. 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate