marți, septembrie 26, 2023
AcasăAgenda ZileiPremierul Florin Cîțu l-a demis pe ministrul liberal al Finanțelor, Alexandru Nazare,...

Premierul Florin Cîțu l-a demis pe ministrul liberal al Finanțelor, Alexandru Nazare, și s-a autopropus ca interimar

Florin Cîțu l-a demis pe ministrul liberal al Finanțelor, Alexandru Nazare, și a transmis președintelui Klaus Iohannis cererea de revocare a acestuia din funcție. Premierul a anuțat că s-a autopropus pentru preluarea interimatului de la Finanțe.

”Azi, după o discuție cu membrii coaliției la prima oră am transmis președintelui Klaus Iohannis propunerea de revocare a ministrului Finanțelor, Alexandru Nazare. A avut posibilitatea să-și prezinte demisia, a preferat să fie revocat. Am trimis si propunerea de ministru interimar, ca acela să fiu eu. În cursul zilei de marți am informat toți liderii coaliției despre intenția mea de a cere demisia dlui Nazare” – a declarat joi, după ședința de guvern, premierul Florin Cîțu.

Demitere ministrului liberal al Finanțelor a fost luată cel puțin fără acordul președintelui PNL, Ludovic Orban, cu care premierul se află în conflict deschis pentru preluarea șefiei PNL.

Astfel, Ludovic Orban, unul dintre liderii coaliției, a declarat miercuri că în calitate de preşedinte al PNL este mulţumit de activitatea miniştrilor liberali şi nu consideră că este necesară remanierea vreunui ministru al partidului. Potrivit G4Media, el a adăugat că, în mod normal, acordul coaliţiei şi actul adiţional la acest document convenit în urma revocării lui Vlad Voiculescu din Guvern trebuie respectat.

„Din punctul de vedere al PNL, eu, ca preşedinte al PNL, sunt mulţumit de activitatea miniştrilor PNL şi consider că nu este necesară remanierea niciunui ministru al PNL”, a afirmat Ludovic Orban, întrebat miercuri la Parlament, dacă la şedinţa coaliţiei au fost vicepremieri sau lideri ai coaliţiei care au vorbit despre intenţia premierului Cîţu de a remania anumiţi miniştri.

Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate