joi, august 18, 2022
AcasăAgenda ZileiUPDATE Premierul Ludovic Orban, suspect de COVID-19. Primul test a ieșit negativ

UPDATE Premierul Ludovic Orban, suspect de COVID-19. Primul test a ieșit negativ

UPDATE 19.30

Rezultatul testului pentru infecţia cu noul coronavirus făcut de prim-ministrul Ludovic Orban este negativ, iar acesta va rămâne în carantină până joi, de unde îşi va exercita atribuţiile, fără interacţiune fizică cu alte persoane, a informat Guvernul.

Testul a fost realizat la cerere, preventiv, premierul nefiind încadrat într-o definiţie de caz, întrucât nu este considerat contact direct al unei persoane diagnosticate pozitiv.

„Din motive de precauţie, Ludovic Orban va rămâne în carantină până joi, 8 octombrie a.c., de unde îşi va exercita atribuţiile funcţiei de prim-ministru şi îşi va desfăşura activitatea fără interacţiune fizică cu alte persoane. În cursul zilei de joi premierul va efectua un nou test, la distanţă de 10 zile de la prezenţa în platoul TV în care s-a aflat o persoană care, în cursul zilei de duminică, a fost confirmată pozitiv la testul pentru noul coronavirus”, se arată în informare.

Premierul Ludovic Orban este suspect de COVID-19 și a solicitat în această dimineaţă testarea pentru coronavirus, după ce una dintre persoanele alături de care s-a aflat în acelaşi platou de televiziune, în cursul săptămânii trecute, a fost confirmată pozitiv, anunţă Guvernul.

„Participarea premierului Ludovic Orban la evenimentele programate în cursul zilei de astăzi, 5 octombrie, a fost suspendată urmare a faptului că una dintre persoanele alături de care s-a aflat în acelaşi platou de televiziune, în cursul săptămânii trecute, a fost confirmată pozitiv, duminică, la testul pentru noul coronavirus”, informează Executivul.

Potrivit Guvernului, premierul Ludovic Orban a solicitat în această dimineaţă efectuarea unui test la cerere pentru noul coronavirus.

„Premierul nu a manifestat simptome specifice infectării cu noul coronavirus. Până la primirea rezultatului, premierul a suspendat întâlnirile fizice cu alte persoane”, subliniază reprezentanții Executivului.

Stire în curs de dezvoltare…

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate