duminică, martie 3, 2024
AcasăAgenda ZileiPrimarul din Deveselu, pe mâna procurorilor DNA pentru luare de mită

Primarul din Deveselu, pe mâna procurorilor DNA pentru luare de mită

Ion Aliman, edilul comunei Deveselu, a fost trimis în judecată de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pentru luare de mită.

Primarul este acuzat că a cerut bani de la un agent economic pentru a debloca plăţi pe care societatea era îndreptățită să le primească pentru că efectuase anumite lucrări de asfaltare.

Procurorii din Secţia de Combatere a Infracţiunilor Asimilate Infracţiunilor de Corupţie au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Ion Aliman, primar al comunei Deveselu, judeţul Olt, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.

Luare de mită cu condiții

„La data de 26 ianuarie 2015, în contextul derulării unui contract de execuţie lucrări („Modernizare drumuri în comuna Deveselu, jud. Olt, 11,517 km – Asfaltare”), inculpatul Aliman Ion, în calitatea menţionată mai sus şi cea de ordonator de credite, a pretins în mod direct reprezentantului unei Asocieri de firme (martor în cauză) suma de 50.000 lei şi a acceptat promisiunea acestuia din urmă de a-i remite suma de 70.000 lei (ce reprezenta un procent de 5% din contravaloarea unor lucrări deja executate la construcţia unei porţiuni din contractul menţionat, respectiv un drum în lungime de 620 m)”, anunţă DNA.

Procurorii spun că Ion Aliman a condiţionat de plata mitei sus-menţionate deblocarea şi efectuarea, de către unitatea administrativ-teritorială, a unei plăţi la care societatea comercială era îndreptăţită, în procedura de derulare a contractului de execuţie lucrări.

„Remiterea efectivă a banilor nu a mai avut loc, deşi ulterior consumării faptei de luare de mită (în forma pretinderii), au avut loc discuţii între inculpatul Aliman Ion şi reprezentantul societăţii comerciale privind modalitatea de remitere”, mai spun procurorii DNA

 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate