sâmbătă, mai 18, 2024
AcasăAgenda ZileiDNA cere o pedeapsă mai mare pentru Liviu Dragnea în dosarul Bombonica

DNA cere o pedeapsă mai mare pentru Liviu Dragnea în dosarul Bombonica

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au făcut apel la decizia ÎCCJ în dosarul Bombonica referitor la angajările fictive, prin care Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare.

Liviu Dragnea a fost condamnat în primă instanță la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare în dosarul DGASPC Teleorman, pentru acuzația de instigare la abuz în serviciu. Decizia a fost susţinută de doi dintre cei trei magistrați care fac parte din complet, respectiv Geanina Arghir și Constantin Epure, nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Procurorii DNA au înaintat apel cu două solicitări. Prima se referă la majorarea pedepsei pentru acuzaţia de instigare la abuz în serviciu, în timp ce cealaltă solicitare este de a-l condamna pe liderul PSD şi pentru a doua acuzaţie din dosar, cea de instigare la fals, dupa ce iniţial acesta a fost achitat.

Cel mai probabil urmează ca şi avocaţii lui Liviu Dragnea şi ai celorlalţi inculpaţi din dosar să facă la rândul lor apel.

Dosarul Bombonica va continua

Se estimează că primul termen al apelului va fi stabilit, cel mai devreme, în această toamnă, în funcție și de momentul în care magistrații de la ICCJ vor veni cu motivarea din dosar.

Prejudiciul stabilit de procurori în acest caz este puţin peste 100.000 de lei.

Reamintim că acest proces a fost reluat de catre ÎCCJ în data de 3 octombrie 2017. Anterior, în această cauză Liviu Dragnea a fost trimis în judecată pe 15 iulie 2016, fiind acuzat alături de fosta sa soţie, Bombonica Prodan, şi de foşti angajaţi ai DGASPC Teleorman.

Potrivit procurorilor, în perioada iulie 2006 – decembrie 2012, Liviu Dragnea, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, respectiv de preşedinte al PSD Teleorman, a determinat-o pe Floarea Alesu, la acea vreme director executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman, să îşi încalce atribuţiile de serviciu prin menţinerea în funcţie şi implicit plata drepturilor salariale pentru două angajate ale aceleiaşi instituţii.

„În realitate, cele două persoane şi-au desfăşurat activitatea la sediul organizaţiei judeţene Teleorman a partidului politic al cărui preşedinte era inculpatul Dragnea Nicolae Liviu, aspect cunoscut de acesta din urmă”, susţine DNA.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate