joi, august 18, 2022
AcasăAgenda ZileiPrimarul Iașului vrea să doteze toate grădinițele cu bazine de înot

Primarul Iașului vrea să doteze toate grădinițele cu bazine de înot

După ce ieri a fost stropit cu iaurt, primarul Iașiului, Mihai Chirica, declarat azi că intenţionează să construiască bazine de înot în fiecare dintre cele 26 de grădiniţe din municipiul Iaşi. Bazinele de înot pentru preşcolari vor fi construite cu fonduri de la bugetul local.

„E o temă foarte importantă sănătatea tinerei generaţii. Am observat foarte mult că aceasta s-a depreciat foarte mult pentru că sportul a rămas o tichie de mărgăritar în programa şcolară, motiv pentru care m-am gândit ce vom face cu fiecare categorie de vârstă, începând de la grădiniţă. Cred că este bine ca la fiecare grădiniţă să construim bazine de înot, iar copiii să înveţe să înoate, iar ceilalţi copii şi elevi vor intra în săli de sport, terenuri de sport”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Edilul a afirmat că lucrează la un proiect pe care îl va propune în Consiliul Local.

„Avem 26 de grădiniţe. Acolo vrem să construim bazinele de înot, deocamdată, cu bani de la bugetul local. În următoarea perioadă urmează să fie construite săli de sport la trei şcoli din municipiul Iaşi”, a mai spus Chirica.

Acesta a afirmat că se vor contruii săli de sport la:

  • Şcoala Gimnazială „George Coşbuc”
  • Şcoala Gimnazială „Alexandru Vlahuţă”
  • Şcoala Gimnazială „Nicolae Iorga”.

Cele trei unităţi şcolare nu deţin săli de sport, orele de educaţie fizică se desfăşoară în săli de clasă sau în aer liber.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate