luni, februarie 6, 2023
AcasăAgenda ZileiNasui (USR): Toader e un pericol pentru justiția din România

Nasui (USR): Toader e un pericol pentru justiția din România

Tudorel Toader este un pericol pentru justiția din România și pentru imaginea noastră ca țară, a declarat deputatul USR, Claudiu Nasui, într-o postare pe Facebook.

Postarea sa vine după ce ministrul Justiției a declarat că va pune piedici Laurei Codruța Kovesi în drumul ei spre postul de procuror-șef european

„Tudorel Toader zice că va scrie fiecărui ministru de justiție din UE pentru a distruge șansele Laurei Codruța Kovesi de a ajunge procuror-șef european. Doresc pe această cale să îl informez și eu că voi comunica, la rândul meu, cu fiecare ministru de justiție din Uniunea Europeană ca să știe ce fel de personaj sinistru este însuși domnul Tudorel Toader. Le voi scrie cum a fost sluga perfectă pentru toți corupții care au devalizat România și cum a făcut tot ce i-a stat în putință pentru a-i scăpa de închisoare. Alături de aceștia, cum a eliberat și mii de criminali, violatori și traficanți de minori”, a declarat deputatul USR.

Acesta a mai afirmat că le va scrie ministrilor Justiției din Europa despre cum Toader a condus doctorate plagiate și, apoi, a împiedicat verificarea lor. De altfel, colegii dumnealui rectori au cerut demiterea lui din această funcție deoarece făcea de rușine instituția pe care o reprezenta, precum și funcția.

„Le voi scrie cum a profitat de poziția de ministru pentru a-i aranja un post de notar fiului său în Iași. Vă reamintesc că nu mai fusese organizat un concurs din 2013 și, culmea, fiul său tot a picat. Asta însă nu l-a împiedicat pe domnul Toader să facă abuz de funcția sa din nou pentru a-și angaja fiul ca asistent la Universitatea Alexandru Ioan Cuza, în condițiile în care codul de etică al Universității interzice angajarea rudelor. Le voi scrie cum, în fuga după fabricarea de dovezi împotriva unuia din ultimii oameni independenți din structurile de conducere ale sistemului de justiție, distinsul domn ministru a adus probe despre un alt procuror pe nume Lazăr pentru a-și motiva „ievaluarea” negativă: o greseală nu numai de amator, dar mai ales penibilă”, a mai declarat Nasui.

Potrivit lui, România a fost răsturnată cu susul în jos de către cei care au acaparat puterea: avem condamnați penali care rescriu legile justiției, slugarnici puși în poziții de lideri, valori date peste cap din cauza incompetenței și lipsei de bun simț.

„Orice român ar trebui să fie mândru de aportul doamnei Laura Codruța Kovesi la justiția din România. Faptul că suntem reprezentați la nivel înalt cu profesionalism și integritate mai șterge din rușinea repetată la care suntem supuși de gafele cu care ne-am obișnuit deja omologii europeni. Așa, da!”, a mai spus deputatul USR. 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate