joi, februarie 22, 2024
AcasăAgenda ZileiProcurorul care a stat la poarta lui Gheorghe Dincă, acuzat de neglijență

Procurorul care a stat la poarta lui Gheorghe Dincă, acuzat de neglijență

Inspecţia Judiciară (IJ) a exercitat acţiunea disciplinară faţă de procurorul Ovidiu Popescu de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal pentru exercitarea funcţiei cu gravă neglijenţă, au anunțat oficialii Inspecției Judiciare.

Inspectorii îl acuză pe Popescu că a nesocotit din culpă, în mod grav, neîndoielnic și nescuzabil, normele de drept material care permiteau pătrunderea în imobilul numitului Dincă Gheorghe cu mandat de percheziție, anterior orei 6:00.

Ancheta în cazul Alexandrei Măceşeanu, fata ucisă de suspectul Gheorghe Dincă, a fost făcută de procurorii din Caracal fără coerență, susțin cei din Inspecția Judiciară.

„Informațiile au fost colectate disparat, procurorul nu a impus comunicarea într-o singură direcție. Informaţiile au fost disipate, iar necoroborarea lor a condus la pierderea consistenței fiecăreia întrucât existau mai multe indicii care doar cumulate puteau conduce la identificarea autorului și găsirea minorei. Lipsa de organizare și de coordonare a activităților a generat ignorarea stării de flagranță în care se afla prezumtivul autor al infracțiunii continue, către care se îndreptau toate indiciile obținute în data de 25 iulie 2019, respectiv: identificarea mărcii și ulterior a numărului de înmatriculare a mașinii în care a fost luată minora, identitatea proprietarului mașinii, identitatea utilizatorului numărul de telefon, aspectele exterioare ale locuinței numitului Dincă Gheorghe, conţinutul apelurilor la 112”, a arătat Inspecţia Judiciară.

Secţia pentru procurori a CSM va trebui să decidă dacă îl sancţionează disciplinar pe procurorul Ovidiu Popescu.

Acesta riscă până la excluderea din magistratură. Totodată, Popescu a fost pus sub acuzare penală de Secţia specială de investigare a infracţiunilor din justiţie pentru abuz în serviciu. El este suspendat din procuratură şi nu primeşte salariu.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate