joi, martie 28, 2024
AcasăAgenda ZileiSabotarea moțiunii de cenzură a picat. Opoziția a avut mai multe voturi

Sabotarea moțiunii de cenzură a picat. Opoziția a avut mai multe voturi

Sabotarea moțiunii de cenzură a picat după Opoziția a avut mai multe voturi decât Putere (194 vs 181), în condițiile în care cei din PSD voiau ca aceasta să fie votată sâmbătă, atunci când mai nimeni nu este la serviciu. 

Astfel că, preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat că matematic s-a pierdut majoritatea în Parlament, prin faptul că nu a fost aprobată ordinea de zi a şedinţei în care era programată citirea moţiunii de cenzură.

„Matematic, s-a pierdut majoritatea, nu s-a aprobat ordinea de zi de astăzi. Urmează o nouă şedinţă a Birourilor permanente reunite ale celor două Camere, se face un nou program şi intrăm iarăşi în logica constituţională. Dacă liderii de grup pică de acord şi preşedinţii celor două Camere, respectiv eu şi domnul Meleşcanu, e posibil. Dar la ultimul Birou permanent am hotărât că totuşi o să facem unul luni”, a precizat Ciolacu.

Astfel că acum, moţiunea de cenzură se va dezbate şi se va vota în Parlament joia viitoare, au decis Birourile permanente reunite ale Parlamentului, potrivit liderului PRO România, Victor Ponta.

Sabotarea moțiunii de cenzură a picat. Primul pas spre normalitate 

PSD nu a reuşit să îşi impună abuziv programul pentru dezbaterea moţiunii de cenzură şi a apreciat că se prefigurează foarte clar că Guvernul Dăncilă va cădea săptămâna viitoare, a precizat deputatul USR Stelian Ion.

„Astăzi, în Biroul Permanent s-a stabilit o altă zi pentru citirea moţiunii şi pentru votul final. Mâine, la ora 10,00, se va citi moţiunea şi joia viitoare, la ora 10,00, se va da votul final. Încercarea PSD-iştilor de a stabili ei programul moţiunii noastre a eşuat. Astăzi a fost foarte clar că au pierdut majoritatea în Parlament – şi în Camera Deputaţilor şi în Senat. A fost un test important al nostru, al Opoziţiei, pe care l-am trecut cu brio. Se prefigurează foarte clar că Guvernul Dăncilă va cădea săptămâna viitoare şi e o chestiune doar de timp să se întâmple acest lucru”, a afirmat Stelian Ion. 

Paul Stănescu nu știa ce votează

Senatorul PSD Paul Stănescu a greşit când a votat ordinea de zi a şedinţei în care trebuia să fie citită moţiunea de cenzură, situaţie în care s-au aflat şi colegii săi Radu Preda şi Viorel Arcaş.

„Nu mi-am dat seama. Am votat „prezent” şi atât. Nu am votat „pentru”. Din greşeală. Am votat „prezent” şi trebuia să votăm „pentru”: eu, Radu Preda, liderul de grup, şi Viorel Arcaş”, a declarat Stănescu.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate