luni, februarie 6, 2023
AcasăAdministrație publicăProgramul Rabla 2019 va demara până pe 5 aprilie

Programul Rabla 2019 va demara până pe 5 aprilie

Programul Rabla 2019 va demara până pe 5 aprilie, iar Guvernul şi-a propus să aloce, la fel ca şi anul trecut, fonduri pentru un număr de până la 50.000 de vouchere, a declarat ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu la Craiova. 

„Industria, la fel ca foarte mulţi români, aşteptaţi demararea Programului Rabla 2019. Anul trecut am reuşit să îl pornim în februarie. Anul acesta nu a fost posibil, din cauza tergiversării total nejustificate a promulgării Bugetului de stat. Şi deşi nu Guvernul şi nu Parlamentul sunt responsabile pentru acest blocaj, ne cerem noi scuze românilor, dacă alţii nu au curajul să îşi asume! La fel ca şi anul trecut, noi suntem deja pregătiţi de lansare. Şi, la cum arată calendarul astăzi, ne angajăm sa demarăm Programul Rabla până pe 5 aprilie”, a afirmat ministrul la Forumul Industriei Auto 2019 de la Craiova. 

Prin Programul Rabla s-au casat aproximativ 700.000 de autovehicule vechi, care au fost înlocuite cu peste 550.000 de modele nepoluante. 

„În anul 2016, programul a demarat timid cu 150 de unităţi vândute, iar în 2017 l-am reconfigurat, acordând astfel cel mai mare eco-voucher din Europa pentru astfel de maşini – 10.000 de euro. Rezultatul: în 2018, prin programul Rabla Plus, s-au acordat peste 1.400 de eco-vouchere! În paralel, am demarat programele pentru finanţarea reţelei naţionale de staţii de încărcare rapidă, atât în municipiile-reşedinţă de judeţ, cât şi pe marile artere rutiere”, a mai spus ministrul.

Iar în ceea ce priveşte programul Rabla Clasic, cel mai longeviv program guvernamental, pe care îl cunoaşteţi foarte bine, anul trecut, acesta a beneficiat de un număr-record de prime de casare – 50.000 de unităţi.

„În premiera, pe lângă cele 27.000 de vouchere pe care ministerul le-a alocat beneficiarilor Programului Rabla, prin Fondul de Mediu, Guvernul a suplimentat suma, până la 50.000 de vouchere. Şi pentru anul acesta ne dorim o abordare similară”, a mai declarat ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, prezentă la Craiova, alături de Viorica Dăncilă.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate