vineri, decembrie 1, 2023
AcasăAdministrație publicăProgramul secțiilor de votare nu va fi prelungit în străinătate

Programul secțiilor de votare nu va fi prelungit în străinătate

Programul secțiilor de votare nu va fi prelungit în străinătate, au declarat surse din Biroul Electoral Central (BEC). Deși prelungirea a fost cerută de mai multe secții de votare din mai multe state europene, BEC nu dorește ca acestea să stea deschise peste program. 

Un vot masiv din diasporă înseamnă un procentaj mai mic pentru partidul de guvernământ care și-a atras ura diasporei încă de anul trecut când mulți români au venit de peste hotare pentru a protesta pe data de 10 august

Incidente de atunci nu s-ar sters din memoria românilor, iar aceștia par mai hortărâți ca niciodată să nu lase nesancționate infracțiunile comise atunci de către autoritățile care ar fi trebuit să le apere. 

De altfel, și președintele Klaus Iohannis cere autorităţilor să dea dovadă de maximă responsabilitate şi să asigure toate condiţiile, inclusiv prelungirea programului de vot după ora 21,00, astfel încât cetăţenii români care aşteaptă în faţa secţiilor să poată vota. 

„Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, consideră că este inadmisibil ca, din cauza incompetenţei actualei guvernări şi a intenţiei vădite de a bloca cetăţenii să voteze, foarte mulţi români din Diaspora să nu îşi poată exercita dreptul la vot. Modul dezastruos în care autorităţile au gestionat procesul electoral în secţiile de votare de peste hotare atrage riscul ca numeroşi cetăţeni din Diaspora să fie în imposibilitatea de a-şi exprima opţiunea până la ora 21,00, când se închid oficial urnele”, potrivit Administraţiei Prezidenţiale. 

Şeful statului atenţionează că buna organizare a desfăşurării alegerilor şi respectarea dreptului constituţional de vot constituie obligaţii legale ale autorităţilor române responsabile. 

„În acest sens, preşedintele Klaus Iohannis solicită Guvernului României şi Biroului Electoral Central să identifice de urgenţă măsurile care se impun pentru a le permite tuturor românilor să îşi exercite dreptul fundamental de a vota”, precizează Administraţia Prezidenţială

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai accesate