joi, aprilie 18, 2024
AcasăAgenda ZileiProiect de lege: Închisoare pe viață pentru ucigașii de polițiști

Proiect de lege: Închisoare pe viață pentru ucigașii de polițiști

Închisoare pe viață pentru ucigașii de polițiști, acesta este un proiect de lege care a fost depus la Parlament de deputatul PNL Florin Roman. 

„Cei care ucid polițiști în misiune să știe că vor primi drept pedeapsă detenția pe viață. ​Societatea românească asistă, din ce în ce mai des și fără a putea reacționa, la exacerbarea fenomenului infracțional reprezentat atât de incidente de mai mică amploare, cât mai ales de recrudescența violențelor greu de imaginat și mai grav urmate de final tragic. ​Ce este și mai grav este faptul că reprezentanți ai forțelor statului chemați să păstreze ordinea și siguranța cetățenilor nu numai că sunt tratați cu o lipsă de respect și fără nicio teamă de rigorile legii, ci devin victime ale infractorilor, uneori chiar plătind cu viața atunci când acționează tocmai pentru apărarea valorilor umane și morale”, a declarat deputatul liberal.
Potrivit lui, societatea românească nu aprobă astfel de comportamente infracționale și se manifestă în sensul în care oamenii legii, polițiștii sau jandarmii, să poată să-și exercite meseria în mod corespunzător.
„Trebuie stopată această stare de fapt negativă. Infractorii deosebit de periculoși, care ar intenționa să ucidă un polițist sau un jandarm aflat în „exercitarea atribuțiilor de serviciu sau în legătură cu exercitarea acestor atribuții” trebuie să fie conștienți că o astfel de faptă reprobabilă va fi pedepsită cu detențiune pe viață”, a transmis Florin Roman.

Acesta mai spune că Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual consideră că unele dintre circumstanțele principale, care favorizează producerea acestor drame, le reprezintă subfinanțarea sistemului de ordine publică, deficitul de personal (care a fost și de 25%), dar și dotarea logistică precară a polițiștilor din cadrul altor structuri decât cele de intervenție și acțiuni speciale, care participă la misiuni operative fără a avea mijloace de protecție individuală și armament adecvate caracterului și gradului de periculozitate al acțiunii în care sunt implicați.

Inițiativa legislativă a fost depusă la Parlament pe fondul uciderii, în timp de era urmărit, de către fugarul Marcel Lepa a unui polițit din Timiș. 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate