joi, iulie 25, 2024
AcasăAgenda ZileiProiect: Votul secret s-ar putea desființa din Parlament

Proiect: Votul secret s-ar putea desființa din Parlament

Votul secret s-ar putea desființa din Parlament dacă proiectui de modificare a regulamentului şedinţelor comune ale Parlamentului înaintat de deputatul USR Claudiu Năsiu va trece.

„Haideţi să nu mai ascundem după voturi secrete. Este absolut ridicol să credem că USR ar fi votat cu domnul Iordache. Din păcate, votul fiind secret, nu avem cum să arătăm cine ce a votat. Dar votul secret nu trebuie să fie regula. Votul secret a fost stabilit de regulamentul din anii ’90. Toată tevatura din ultimele zile despre cine ce a votat ar fi putut fi evitată dacă aveam votul deschis şi transparent, fix aşa cum este şi votul pe legi. Azi am depus un proiect de modificare a regulamentului şedinţelor comune ale Parlamentului astfel încât să nu mai fie voturi secrete”, a scris Claudiu Năsui, pe Facebook.

Electoratul trebuie să ştie ce fac reprezentanţii săi în Parlament şi că votul secret permite unor oameni să se ascundă, este de părere acesta.

„La legile care instituie privilegii noi pentru ASF, de exemplu, care dau terenuri întregi din Bucureşti – cele de lângă Romexpo – gratuit unor grupuri de interese, acolo am putut demonstra cum am votat, pentru că avem un vot electronic şi vedem la finalul zilei cine a fost de la PSD, de la PNL, de la USR, cine cum a votat. Şi putem să arătăm că de multe ori legile acestea au trecut cu cârdăşia PNL-PSD”, a spus el.

Deşi potrivit regulamentului actual, votul la moţiunea de cenzură sau la învestirea Guvernului este secret, parlamentarii obişnuiesc să arate bilele pe care le introduc în urnă.

„E o ipocrizie, până la urmă. Haideţi să oprim această ipocrizie! Haideţi să fim pentru transparenţă, pentru deschidere şi, mai ales, pentru asumare. Trebuie să vedem, de exemplu, la ultimul vot, cine a votat de fapt pentru domnul Iordache”, a menţionat Năsui.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate