sâmbătă, aprilie 13, 2024
AcasăAgenda ZileiÎncep dezbaterile pe proiectul bugetului de stat

Încep dezbaterile pe proiectul bugetului de stat

Comisiile parlamentare se reunesc azi pentru a dezbate proiectul bugetului de stat şi al asigurărilor sociale de stat pe 2019. Deputaţii şi senatorii au termen până luni la ora 12,00 pentru a depune amendamente, conform calendarului stabilit de Birourile permanente reunite. 

Şedinţele comisiilor de specialitate vor începe la ora 15,00, pentru avizarea proiectelor. În acelaşi timp vor lucra şi comisiile pentru buget, care urmează să întocmească raportul de fond până miercuri la ora 15,00. Tot miercuri va avea loc o şedinţă a Birourilor permanente reunite pentru stabilirea timpilor de dezbatere în plen. 

Dezbaterea proiectului de buget în plenul comun al Parlamentului va începe miercuri de la ora 16,00, iar votul final este programat vineri. Guvernul a aprobat în şedinţa din 8 februarie proiectele privind Legea bugetului de stat şi Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe 2019.

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a anunţat că proiectul de buget este fundamentat pe o creştere economică de 5,5%, ceea ce înseamnă o valoare a Produsului Intern Brut de 1.022,5 miliarde lei, un salariu mediu brut de 5.163 lei, iar numărul de salariaţi din economie va ajunge la 5,282 milioane. Deficitul bugetar a fost stabilit la 2,55% din PIB. 

PMP a anunțat deja ca a terminat de organizat cele peste 2.500 de amendamente pe care le va depune la proiectul de buget pentru acest an. 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate